ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Αυγενάκης: Εξαίρεση των νεφροπαθών τελικού σταδίου από τις μειώσεις των συντάξεων




Παρέμβαση του Ηρακλειώτη βουλευτή στον Υπουργό Οικονομικών


Στις μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις των νεφροπαθών αναφέρεται με παρέμβασή του, ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα, διαβιβάζοντας επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών.

Στην έγγραφο του κ. Λ. Αυγενάκη, επισημαίνεται το πρόβλημα των μειώσεων στις συντάξεις των νεφροπαθών και όπως αναφέρεται: «εκτός από σκληρή και κοινωνικά άδικη πολιτική καθίσταται εκ προοιμίου αναποτελεσματική, καθώς η συμβολή τέτοιων μέτρων στη μείωση των ταμειακών ελλειμμάτων δε μπορεί παρά να είναι πενιχρή», ενώ προσθέτει ότι: «αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως σε μια χώρα στην οποία το προσδόκιμο ζωής ξεπερνά τα 80 χρόνια, το προσδόκιμο ζωής όσων από τους νεφροπαθείς επιβιώνουν υποβαλλόμενοι σε αιμοκάθαρση, πλησιάζει μετά βίας τα 10 έτη, τη στιγμή που το πενταετές ποσοστό επιβίωσής δεν ξεπερνά το 33% και του προσδόκιμου των μοσχευμάτων τα 8 έτη».

Τέλος, ο Ηρακλειώτης Βουλευτής ζητά δια της επιστολής των νεφροπαθών, να εξαιρεθούν οι νεφροπαθείς (υπό εξωνεφρική κάθαρση ή μεταμόσχευση) συνταξιούχοι των ασφαλιστικών φορέων που υπάγονται στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τροποποιώντας με νομοθετική πρωτοβουλία, το άρθρο 34, παράγραφος 4, του ν. 4111/2013.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!