ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Καταγγελία-βόμβα για τις Πανελλαδικές: Το 4ο θέμα της Φυσικής είχε αναρτηθεί σε site!

Σε μια καταγγελία - βόμβα προχώρησε το πρωί της Πέμπτης στον ΒΗΜΑ 99,5 ο α' αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Παναγιώτης Φιλντίσης.

Σύμφωνα με τον κ. Φιλντίση, το 4ο θέμα των πανελλαδικών εξετάσεων στο μάθημα της Φυσικής, που εξετάστηκε χθες, Τετάρτη, είχε αναρτηθεί προ δύο μηνών σε ιστοσελίδα που παρακολουθούν καθηγητές.

Την εν λόγω ιστοσελίδα συνδιαχειρίζεται μέλος της επιτροπής που επιλέγει τα θέματα των εξετάσεων, όπως είπε ο α' αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.

Όπως τόνισε, το εν λόγω θέμα είχε προκαλέσει αναλυτική συζήτηση για τη λύση του μεταξύ των μελών της ιστοσελίδας. Σύμφωνα με τον κ. Φιλντίση, τουλάχιστον 50 καθηγητές αντάλλαξαν απόψεις για το πως μπορεί να λυθεί το εν λόγω ζήτημα.

Πρόκειται για σύμπτωση, δήλωσε ο Μανώλης Λαμπράκης, ο καθηγητής που ανέβασε το θέμα στην ιστοσελίδα. 

Ο καθηγητής, που δεν έχει ο ίδιος σχέση με την επιτροπή των πανελλαδικών, σημείωσε ότι το θέμα των εξετάσεων δεν ήταν αυτούσια η άσκηση που είχε ανεβάσει ο ίδιος, αλλά η κεντρική ιδέα είναι η ίδια.

Όπως είπε, στην εν λόγω ιστοσελίδα υπάρχουν τουλάχιστον 5.000 θέματα και σίγουρα θα υπάρχει παρόμοιο και με το 3ο θέμα, δηλαδή τη δεύτερη άσκηση των εξετάσεων.

Ο κ. Λαμπράκης σημείωσε ότι η επιτροπή είναι πολύ δύσκολο να βρει πρωτότυπες ασκήσεις, μετά από τόσα χρόνια εξετάσεων και δεδομένης της συγκεκριμένης ύλης που διδάσκονται οι μαθητές.

Σε παρέμβασή του, ο πρόεδρος των Φαρμακοποιών Αττικής Κ.Λουράντος, του οποίου το παιδί συμμετέχει στις εξετάσεις, δήλωσε ότι θα επικοινωνήσει άμεσα με το υπουργείο Παιδείας για να διαμαρτυρηθεί και τόνισε ότι εάν χρειαστεί θα προσφύγει και στη Δικαιοσύνη.

«Δεν μπορούν να παίζουν με τα παιδιά μας» δήλωσε.

in.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!