ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΑΠΟΨΗ: Μαύρη μέρα για τη Δημοκρατία...η σφαγή της ΕΡΤ

Το ξαφνικό λουκέτο στην ΕΡΤ και η ξαφνική απόφαση της κυβέρνησης, η οποία με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, βγάζει στο δρόμο 2700 εργαζόμενους, αποτελεί μια κίνηση κατάργησης της Δημοκρατίας.

Μια κίνηση, η οποία αναμένεται να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο  γνωστός Οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης από το Δελτίο της ΕΡΤ χθες είπε ότι: "Το κλείσιμο της ΕΡΤ αποτελεί βάναυσο χτύπημα σε βασικές αρχές της δημοκρατίας. Το ναα αποφασίζεις και να διατάζεις χωρίς συζήτηση. Ούτε ο Χομεϊνι δεν σκέφτηκε να κάνει κάτι τέτοιο. Στο BBC οι συνάδελφοι αγωνιούν γιατί κάποιοι, όπως ο Μέρντοχ, χαίρονται επειδή έγινε η αρχή και μπορεί να κλείσουν κι άλλοι σταθμοί.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα νοσοκομεία βρίθουν διαφθοράς. Υπάρχει λόγος να τα κλείσεις; Οταν λένε οι ίδιοι πως ο οργανισμός είναι διεφθαρμένος τι σημαίνει; Ποιος έκανε τη διαχείριση;"
Ερωτήματα, τα οποία έχει κάθε Έλληνας στο μυαλό του. Όπως επίσης κάθε Έλληνας έχει το δικαίωμα να αντιδράσει για την απαξίωση την εξαφάνιση δημόσιας περιουσίας. Αυτό που γίνεται σήμερα στην ΕΡΤ αύριο θα γίνει κάπου αλλού.
Μπορεί να γίνει και αύριο το πρωί οπουδήποτε αλλού, αρκεί εκεί να φτάνει το μακρύ χέρι της εξουσίας. Οι εξελίξεις από χθες είναι ραγδαίες, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται τόσο εκτός Κοινοβουλίου, σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας, όσο και εντός.  Μαθαίνουμε ότι τα κόμματα της συγκυβέρνησης  - ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ - διαφωνούν με την απόφαση. Αναμένουμε με ενδιαφέρον το τι θα πράξουν τελικά και αν θα ακολουθήσουν την πρόταση Τσίπρα για την κατάθεση μομφής.
Και ένα συμπέρασμα: Οι ραγδαίες εξελίξεις στην Κρατική Τηλεόραση και Ραδιοφωνία αποτελεί μία αποφασιστική καμπή στη σύγχρονη ιστορία της ελληνικής κοινωνίας. Το τι σημαίνει για την ελληνική κοινωνία η ΕΡΤ φάνηκε από τη μαζική αντίδραση του κόσμου που έχει βγει στο δρόμο για να φωνάξει υπέρ της λειτουργίας της.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!