ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Οι αγρότες θέλουν λάδι από την Κρήτη στα εστιατόρια

Θετικό, χαρακτηρίζουν οι εκπρόσωποι των αγροτικών συνεταιρισμών της χώρας μας, το μέτρο, που πρόσφατα απέσυρε η Κομισιόν, για τη διάθεση του ελαιολάδου στα τραπέζια των επιχειρήσεων εστίασης (ταβέρνες, εστιατόρια, ξενοδοχεία κ.α.), σε ειδικές φιάλες μιας χρήσης. 
«Ένα τέτοιο μέτρο δεν πρόκειται σίγουρα να λύσει όλα τα προβλήματα του ελαιοκομικού τομέα αλλά κινείται προς μια θετική κατεύθυνση», επισημαίνουν στον ΑγροΤύπο. Στο μεταξύ η πρώτη εικόνα για την αναμενόμενη φετινή παραγωγή ελαιολάδου δείχνει ότι στη Μεσσηνία η υγρασία και οι χαμηλές θερμοκρασίες θα δημιουργήσουν προβλήματα αυξημένων προσβολών από το δάκο, ενώ στην Κρήτη αναμένεται να υπάρχει μείωση της παραγωγής λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων την περίοδο της ανθοφορίας. Μια καλύτερη εικόνα της παραγωγής όμως θα φανεί από τον επόμενο μήνα.

O πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας, κ. Νίκος Προκοβάκης δήλωσε τα εξής: «το μέτρο, που θα ανάγκαζε τα εστιατόρια να χρησιμοποιούν τυποποιημένο ελαιόλαδο, θεωρώ ότι είναι πολύ θετικό. Η τυποποίηση θα βοηθούσε το προϊόν να αποκτήσει υπεραξία αλλά και θα προφύλαγε τον καταναλωτή από νοθείες"

  Ενώ ο κ. Γιώργος Γωνιωτάκης, πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου και Ελιάς (ΕΔΟΕΕ), δήλωσε ότι «συνεχίζονται να παίζονται παιχνίδια εις βάρος των ελαιοπαραγωγών. Εμείς από το παρελθόν ζητούσαμε να γνωρίζει ο καταναλωτής το ελαιόλαδο που αγοράζει. Όμως φαίνεται ότι η Κομισιόν δεν τολμά να λάβει μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση».
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!