ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Πυρκαγιά σε σκάφος με λαθρομετανάστες-Αποβιβάστηκαν στο Καστρί της Βιάννου

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε αργά την νύχτα σε πλοιάριο το οποίο έπλεε ανοιχτά της νότιας Κρήτης στον Δήμο Βιάννου, μεταφέροντας παράνομους μετανάστες.

Σκάφος του Λιμενικού εντόπισε γύρω στα μεσάνυχτα το σκάφος να πλέει χωρίς φώτα και επιχείρησε να πραγματοποιήσει έλεγχο.

Όταν ο καπετάνιος του σκάφους επιχείρησε να διαφύγει, πήρε φωτιά το μηχανοστάσιο.

Για να ξεφύγουν από τις φλόγες, οι μετανάστες που επέβαιναν στο αλιευτικό, έπεσαν στη θάλασσα απόπου περισυνελέγησαν απο σκάφος του λιμενικού και απο αλιευτικά.

Πρόκειται για 23 άτομα, 20 άνδρες και 3 γυναίκες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμενικό σταθμό στο Καστρί καλά στην υγεία τους, ενώ 8 χρειάστηκε να διακομισθούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο κυρίως λόγω εγκαυμάτων.

Δύο από τους τραυματίες πήραν εξιτήριο το πρωί της Κυριακής. Οι άλλοι έξι παραμένουν για νοσηλεία.

Ένας από αυτούς είναι πιο σοβαρά τραυματισμένος καθώς, σύμφωνα με τους γιατρούς, φέρει εγκαύματα στο 60% του σώματος του.

Ο Δήμος Βιάννου μερίμνησε για την πρώτη βοήθεια στους μετανάστες, οι οποίοι σήμερα θα μεταφερθούν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, ενώ θα ερευνηθεί για το αν σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι διακινητές.

Να σημειωθεί πως πρόκειται για πολλοστή περίπτωση αποβίβασης παράνομων μεταναστών στην συγκεκριμένη περιοχή, γεγονός που θέτει εύλογα ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα της σκοπούμενης κατάργησης του Λιμενικού Σταθμού στο Καστρί.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!