ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

140.000 νέες θέσεις εργασίας και απευθείας κονδύλια στις Περιφέρειες

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη για την 78η ΔΕΘ απηύθυνε σήμερα χαιρετισμό σε αναπτυξιακή ημερίδα του Δήμου Πολυγύρου με θέμα την «Αγροτική πολιτική και Ανάπτυξη».

Μεταξύ άλλων ο Υπουργός τόνισε ότι η γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή θεωρούνται ως ένας από τους πέντε κύριους κλάδους, που θα σηκώσουν το βάρος της αναπτυξιακής προσπάθειας για την Ελλάδα, μέχρι το 2020 κάτι που καταγράφεται και από τις εκθέσεις διεθνών οίκων -όπως της Mc Kinsey- που εκτιμούν πως ο κλάδος έχει τη δυνατότητα να προσφέρει πάνω από 4,5 δις  ευρώ επιπλέον στο ΑΕΠ και 140.000 νέες θέσεις εργασίας μεσοπρόθεσμα.

Σχετικά με τη Νέα ΚΑΠ 2014-2020, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό, παρά την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, που η Ελλάδα διασφάλισε περίπου 20 δις ευρώ κοινοτικών πόρων από την ΚΑΠ και τη Κοινή Αλιευτική Πολιτική.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι είναι άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης η ενίσχυση επιχειρήσεων ή βιομηχανιών που συνδέονται με την πρωτογενή παραγωγή και στο πλαίσιο αυτό, ήδη με το νέο Επενδυτικό Νόμο εκτιμάται πως μόνον στον κλάδο της πρωτογενούς παραγωγής-χωρίς τη μεταποίηση- θα υπάρξουν για το 2013 εγκρίσεις του ύψους των 50 εκατ. ευρώ περίπου και πρόκειται για μια αύξηση της τάξης του 30% σε σχέση με πέρυσι.

Σχετικά με τις εξαγωγές σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  προωθείται το πρόγραμμα Single Window, ώστε να απλουστευθούν οι διαδικασίες των εξαγωγών και να διευκολυνθεί το έργο των εξαγωγέων. Επίσης, προωθούνται προγράμματα και δράσεις εξωστρέφειας ανά προϊόν και ανά χώρα – στόχο (κρασί σε Γερμανία και Λατινική Αμερική, γιαούρτι σε ΗΠΑ, Καναδά, Μεγ. Βρετανία). Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας συμπλήρωσε ότι οι πρωτοβουλίες θα ενισχυθούν και από τον Ενιαίο Φορέα Εξωστρέφειας, που θα δημιουργηθεί με τη συγχώνευση τον ΟΠΕ και το Invest in Greece.

Τέλος ο κ. Χατζηδάκης προανήγγειλε ότι έχει υπάρξει καταρχήν συμφωνία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε περίπου το ένα τρίτο των κονδυλίων του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη» από το νέο ΕΣΠΑ (2014-2020) για δράσεις τοπικού και περιφερειακού χαρακτήρα να εκχωρηθούν στις Περιφέρειες για να το διαχειρίζονται οι ίδιες.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!