ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου από το... μέλλον, με πρωτοποριακές μεθόδους ψύξης και θέρμανσης!

Με την πρωτοποριακή μέθοδο της αβαθούς γεωθερμίας, εξοπλίζεται το Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, για την ψύξη και τη θέρμανση του, αποτελώντας το παράδειγμα για την εφαρμογή της και σε άλλα κτιριακά συγκροτήματα! 

Σε αντίθεση με το λέβητα, στον οποίο η θερμότητα παράγεται από την καύση πετρελαίου ή αερίου, στην αβαθή γεωμετρία  η θερμότητα αντλείται από τη γη. Από την άλλη όταν προκύψει ανάγκη για ψύξη, η θερμότητα επιστρέφεται στην πληγή άντλησης της.

Έτσι με αυτή τη μέθοδο, ο Δήμος Ηρακλείου, θα καταφέρει να εξοικονομεί περίπου 100.000 ευρώ ετησίως, που θα ξοδεύονταν για καύσιμα!

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι για ντη μεταφορά μιας θερμικής κιλοβατώρας από τη γη στο κτίριο απαιτούνται από 0,22 ως 0,35 ηλεκτρικές κιλοβατώρες, όταν για τις αερόψυκτες αντλίες θερμότητας (κλιματισμός) που χρησιμοποιούν την ατμόσφαιρα ως πηγή ενέργειας, απαιτείται από 30% ως 50% επιπλέον ηλεκτρική ενέργεια!

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κουράκης μιλωντας στη Realnews "η δημοτική Αρχή καταβάλλει συνεχείς προσπαθειες και πρωτοπορεί σε θέματα ενεργειακής πολιτικής και καινοτόμων δράσεων που στοχεύουν στην επέκταση της  χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μέσα από ολοκληρωμενα προγράμματα που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια για μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας και ένα πιο φιλικό περιβάλλον για τους πολίτες".

Σημειώνεται ότι σχεδιαστής του συστήματος και επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας είναι ο κ. Κώστας Καπετανάκης.
Πηγή: CretePlus.gr

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!