ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Αρχίζει η κατάθεση αιτήσεων για αποζημιώσεις εξαιτίας των περσινών πυρκαγιών




Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή επιτροπή και υπογράφηκε από τους συναρμόδιους Υπουργούς η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την καταβολή των αποζημιώσεων από το πρόγραμμα κρατικών ενισχύσεων για γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις που ζημιώθηκαν από ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ στην Βιάννο το έτος 2012 .

Καλούνται λοιπόν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Βιάννου, οι ιδιοκτήτες φυτικού ή πάγιου κεφαλαίου να καταθέτουν τις αιτήσεις τους από την 7η Οκτωβρίου μέχρι και τις 5 Νοεμβρίου.

Διευκρινίζεται ότι τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα υποβάλουν όλοι όσων επλήγησαν οι καλλιέργειές τους , ή ο πάγιος εξοπλισμός τους από την καταστροφική πυρκαγιά της 30ης Ιουλίου 2012 ανεξάρτητα από το εάν υπέβαλαν αρχικά αίτηση ή όχι .

Τα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται στα γραφεία του Δήμου Βιάννου.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

1. Αίτηση σε ειδικό έντυπο (χορηγείται από την υπηρεσία)

2.Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας

3.Φωτοανίγραφο της πρώτης σελίδας του τραπεζικού βιβλιαρίου όπου θα φαίνεται επακριβώς ο αριθμός λογαριασμού

4.Φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου ΟΓΑ (εφόσον υπάρχει) όπου θα φαίνονται τα στοιχεία του αιτούντα και η θεώρηση για το έτος 2012 .

5.Φωτονατίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Έντυπο Ε1) του οικονομικού έτους 2012 καθώς και το αντίστοιχο εκκαθαριστικό σημείωμα

6.Τίτλος κατοχής : Όσες εκμεταλλεύσεις εντάσσονται στην υποχρεωτική ασφάλισης του ΕΛ.ΓΑ η κατοχή αποδεικνύεται από την δήλωση καλλιέργειας/εκτροφής του έτους 2012

(Αν και σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΕΛ.ΓΑ δεν απαιτείται η προσκόμισή της καθώς αυτή τηρείται στο αρχείο του Οργανισμού θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι τα τοπωνύμια των κτημάτων που θα συμπεριληφθούν στην αίτηση θα πρέπει να είναι με το ίδιο όνομα που αναφέρονται στην δήλωση καλλιέργειας/εκτροφής) .

7.Υπεύθυνη δήλωση (χορηγείται από την υπηρεσία) θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής .

Ειδικές περιπτώσεις πληγέντων όπως νέοι αγρότες , νομικά πρόσωπα κλπ προσκομίζουν και άλλα δικαιολογητικά ανάλογα με την περίπτωση .

Διευκρινίζεται ότι αιτήσεις με ελλιπή στοιχεία και δικαιολογητικά δεν θα γίνονται δεκτές ενώ η συμπλήρωση των αιτήσεων θα γίνεται με ευθύνη του κάθε υπόχρεου .

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η πληρωμή των ασφαλίστρων του ΕΛΓΑ που μπορεί να γίνει για όσους δεν έχουν τακτοποιήση αυτή την εκκρεμότητα έως και την τελευταία ημέρα παραλαβής των δικαιολογητικών δηλαδή την 05/11/2013.

Δηλώσεις που θα κατατεθούν εκπρόθεσμα δεν θα γίνονται δεκτές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΛ.ΓΑ έχει αναρτηθεί στο http://www.viannos.gov.gr/ , (ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ) από όπου μπορείτε να ενημερώνεστε και να εκτυπώσετε και τα σχετικά έντυπα .
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!