ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

"Δεν διάβασα το μνημόνιο-Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα"

"Δεν διάβασα το μνημόνιο-Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα"
"Δεν διάβασα το μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις, είχα άλλα καθήκοντα. Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Δεν ήταν δική μου δουλειά", δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απαντώντας σε όσους τον επικρίνουν για όψιμη κριτική.

    Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε στον τηλεοπτικό σταθμό "Σκάι" πως συμφωνεί με την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στο Βερολίνο, αναφέροντας ότι το μνημόνιο υπογράφηκε κάτω από συνθήκες πανικού, γιατί υπήρχε ενδεχόμενο παύσης πληρωμών, στηρίχθηκε σε κάποιες παραδοχές που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα με ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και μέτρα που χτυπούσαν την αγορά.

    "Η διαπραγμάτευση έγινε πολύ οριζόντια, και έκανε την αισιόδοξη και απλοϊκή πρόβλεψη ότι τα πράγματα θα εξελίσσονταν με έναν τρόπο, αλλά πολλές φορές δεν εξελίσσονται με τον τρόπο που θες εσύ. Τα αλλεπάλληλα μέτρα οδηγούσαν σε μεγαλύτερη ύφεση γιατί μείωναν τη ρευστότητα", τόνισε χαρακτηριστικά.

    "Άκουσα στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ότι τα κάναμε όλα καλά, πικράναμε τον λαό, αλλά σώσαμε τη χώρα. Εγώ δεν το λέω αυτό", πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης. Τόνισε πως δεν παίρνει πίσω την κριτική που άσκησε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε: "Κάποιους ενοχλεί ο τόνος μου. Δεν είναι θέμα αισθητικής. Έχει να κάνει με τις δυσκολίες που περνούν οι άνθρωποι".

    Άφησε αιχμές για τους οικονομικούς εισαγγελείς και τη δικογραφία για το έλλειμμα του 2009 λέγοντας μεταξύ άλλων: "Πολύ κακώς εισαγγελείς ασχολούνται με ζητήματα που ακουμπάνε με εθνικά θέματα. Οι χθεσινοί εισαγγελείς δεν ασχολήθηκαν με ό,τι έκανε ο Αλογοσκούφης το 2004.Τα στοιχεία είναι επικυρωμένα από την Eurostat, είναι απαράδεκτο, άσκοπο και άτοπο αυτό που συνέβη".
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!