ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Καρέ-καρέ η επιχείρηση διάσωσης παράνομων μεταναστών στα νοτιοδυτικά της Κρήτης (pics)

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που καταγράφηκαν στη διάρκεια του εντοπισμού και της επιχείρησης ενος πλοιαρίου με παράνομους μετανάστες, ανάμεσα τους και δεκάδες γυναίκες και παιδιά
Από τα ξημερώματα το πλοίο “OLYMPICFAITH” έχει αγκυροβολήσει έξω από το λιμάνι της Παλαιόχωρας στο οποίο μετεπιβιβάστηκαν οι 331 μετανάστες χθες το απόγευμα.
limeniko4
Να σημειωθεί πως οι μετανάστες  εντοπίστηκαν  αργά το βράδυ της Κυριακής σε σκάφος  65 μίλια βορειοδυτικά  της Κρήτης 
Οι μετανάστες μετεπιβιβάστηκαν σε πλωτό σκάφος του λιμενικού και σε τρία αλιευτικά σκάφη εξαιτίας ότι το “OLYMPICFAITH” δεν μπορεί να αγκυροβολήσει στο λιμάνι της Παλαιόχωρας λόγω του μεγέθους του.
Στο λιμάνι της Παλαιόχωρας βρίσκεται από νωρίς ο Υπολιμενάρχης Χανίων κ. Ορφανός καθώς και ο Λιμενοσταθμάρχης Παλαιόχωρας κ. Μαραθάκης οι οποίοι επιβλέπουν την  μεγάλη επιχείρηση.
Υπενθυμίζεται πως οι ταλαιπωρημένοι μετανάστες θα μεταφερθούν με πούλμαν σε εκθεσιακό κέντρο κοντά στις φυλακές της Αγυιάς όπου και θα φιλοξενηθούν προσωρινά.
Τι αναφέρει το Λιμενικο Σώμα
Εκτεταμένη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών πραγματοποίησαν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης.
Ειδικότερα, μετά από  αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Α.Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. από το ομόλογο Κέντρο Έρευνας – Διάσωσης Ιταλίας (MRCC/ ROMA), το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή εντόπισε σήμερα σημαντικό αριθμό παράνομων μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή, περίπου 70 ν.μ. νοτιοδυτικά της Κρήτης, πλησίον περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης Μάλτας.

Οι ανωτέρω επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος περίπου τριάντα δύο μέτρων (32μ.), ευρισκόμενο σε δυσχερή θέση, το οποίoεντοπίστηκε από το υπό ελληνικής σημαίας παραπλέον Δ/Ξ  “OLYMPICFAITH”. Άμεσα και υπό το συντονισμό του  ΕΚΣΕΔ, στην περιοχή κατέπλευσε Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο και συνέδραμε στην ασφαλή πρόσδεση του Α/Κ επί του “OLYMPICFAITH”.

 Στο σημείο δεσμεύθηκαν από το ΕΚΣΕΔ για παροχή συνδρομής, δύο (02) παραπλέοντα εμπορικά πλοία και το πλοίο USΝS“JOHNLENTHALL” του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού. Παράλληλα έσπευσε στην περιοχή κατόπιν σχετικού αιτήματος του ΕΚΣΕΔ, Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία παρείχε και ιατρική βοήθεια στους διασωθέντες.



Με τη συνδρομή του πληρώματος του ΠΑΘ Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε η διαδικασία μετεπιβίβασης των μεταναστών από το Α/Κ σκάφος στο Δ/Ξ “OLYMPICFAITH”, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή (ισχυρή αποθαλασσία) με αποτέλεσμα τη διάσωση πλέον των τριακοσίων (300) ατόμων, με προτεραιότητα σε γυναίκες και παιδιά. Θα ακολουθήσει η μεταφορά των αλλοδαπών στο πλησιέστερο ασφαλές αγκυροβόλιο / λιμένα.
CretePlus.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!