ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Πιέζουν για να βάλουν "πλοίο ασφαλείας" και να μην πεταχτούν τα κηπευτικά!

Η ανάγκη για τη δρομολόγηση "πλοίου ασφαλείας" και τη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων από την Κρήτη στον Πειραιά, μεγαλώνει όσο περνάει η ώρα, με τη λύση αυτή δυστυχώς να φαντάζει ακόμη ... μακρινή.
Μετά από τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε Κρήτη και Αθήνα, το συμπέρασμα που διεξήχθη είναι ότι το πρόβλημα παραμένει άλυτο, με τους αγρότες να περιμένουν άμεσα την υλοποίηση της δέσμευσης για την εφαρμογή του μέτρου του "πλοίου ασφαλείας", όπως είχε δεσμευτεί πρόσφατα ο ίδιος ο Υπουργός Ναυτιλίας.

Παρά το γεγονός πως υπάρχει μια άτυπη συνεννόηση με τις κρητικές ναυτιλιακές εταιρίες, οι οποίες με ανακοίνωση τους, έκαναν γνωστό πως δε χρωστούν χρήματα στους εργαζόμενους και πως θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση για την αναχώρηση πλοίων.

Σήμερα το πρωί εξάλλου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των αγροτών και της ΠΝΟ, οι οποίοι μίλησαν για το θέμα με το Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Γιώργο Δεικτάκη και τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη


Ο κ. Αρναουτάκης στάθηκε στο πλευρό των Κρητικών αγροτών για την μεταφορά των προϊόντων τους στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε

«Είμαστε εδώ με τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με τους εκπροσώπους των αγροτών για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την μεταφορά των ευπαθών προϊόντων, και των επιβατών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας…» δήλωσε στα ΜΜΕ ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τον Υπουργό για να βρεθεί λύση. Δεν γίνεται να είμαστε σε ομηρία για μια ακόμη χρονιά, λύση πρέπει να βρεθεί και με τις ενέργειες όλων μας πιστεύω ότι αυτό θα γίνει», είπε ο κ. Αρναουτάκης χαρακτηριστικά.

Συνεχίζουν την απεργία

Δεμένα για τρίτο 24ωρο θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια αύριο, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) αποφάσισε τη συνέχιση της απεργίας που ξεκίνησε τη Δευτέρα.

Η ΠΝΟ καλεί σε συγκέντρωση στο πλοίο European Express στις 8:30 το πρωί και από εκεί προγραμματίζει πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Αυγαίου.

Η απόφαση για συνέχιση της απεργίας και την Τετάρτη ελήφθη μετά από συνάντηση που είχε σήμερα η Ομοσπονδία με εκπροσώπους του Συνδέσμου Εφοπλιστών Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) με αντικείμενο την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Επίσης, αποφασίστηκε να συνέλθει εκ νέου η διοίκηση της ΠΝΟ αύριο, προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση των ναυτεργατών με βάση τις θέσεις που θα εκφράσουν οι ακτοπλόοι σε νέα συνάντηση των δύο πλευρών που είναι προγραμματισμένη για τις 15:00.

Πηγές της ΠΝΟ ανέφεραν για τη σημερινή συνάντηση ότι οι συνομιλίες με τον ΣΕΕΝ κινούνται στη σωστή κατεύθυνση.

Οι ακτοπλόοι φέρονται να εξέφρασαν την αντίθεσή τους για το θέμα των επιχειρησιακών συμβάσεων στην ακτοπλοΐα, που έθεσε ως προαπαιτούμενο η τρόικα και πέρασε στο πολυνομοσχέδιο, ενώ διατύπωσαν αντιρρήσεις και για τη ρύθμιση στο νομοσχέδιο «τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις, που αφορά το λεγόμενο «πλοίο ασφαλείας» στη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτικών.

Μαρία Αντωνάκη 
http://www.creteplus.gr/
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!