ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Υπό κατάληψη το Δημαρχείο Βιάννου... για την 'Αρβη

.


Οι κάτοικοι του οικισμού ζητούν τη συνένωση της Άρβης και Νέας Άρβης σε τοπική κοινότητα Άρβης.


Σε κατάληψη του δημαρχείου προχωρούν σήμερα οι κάτοικοι της ‘Αρβης ζητώντας μία ενιαία Αρβη, καθώς ο οικισμός είναι χωρισμένος σε δυο τμήματα, την Αρβη που ανήκει διοικητικά στον Αμιρά και την Αρβη που ανήκει στον Αγιο Βασίλειο, με φυσικό όριο χωρισμού τον ποταμό που ξεκινάει από το φαράγγι και καταλήγει στην θάλασσα .
Η Αρβη ανήκε και ανήκει στον Αμιρά διοικητικά, ένας οικισμός που την "αρχή" της ανάπτυξης της την έκαναν οι ίδιοι οι κάτοικοι των Αμιρών μετακομίζοντας πολλοί νοτιότερα για να βρίσκονται πιο κοντά στις γεωργικές τους εργασίες, Σήμερα ο Οικισμός αυτός κατοικείτε από κατοίκους της γύρω περιοχής, αλλά και ανθρώπους με καταγωγή και από άλλα μέρη της Ελλάδας, και απαιτούν τον χωρισμό του οικισμού από τα Αμιρά.

Η επιτροπή εξαπολύει επίθεση στη δημοτική Αρχή της Βιάννου και το Δήμαρχο Παύλο Μπαριτάκη, καθώς όπως τονίζουν παρά την προεκλογική του υπόσχεση και δέσμευση για επίλυση του αιτήματος όλο αυτό το διάστημα έχει κάνει τα πάντα προκειμένου το αίτημα τους να μην ικανοποιηθεί. Από την πλευρά του ο κ. Μπαριτάκης υποστηρίζει ότι όλες οι κινήσεις έγιναν από πλευράς δήμου, και τώρα πλέον είναι θέμα πολιτείας και υπουργείο Εσωτερικών.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!