ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014

ΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΑΣΤΑΣΗ


Η πρόληψη του καρκίνου φαίνεται ότι βρίσκεται κυρίως στη διατροφή. Αυτό αποκαλύπτει νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στις ΗΠΑ, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι τρία ροδάκινα τη μέρα μειώνουν τον κίνδυνο προσβολής από καρκίνο του μαστού.
Επιστήμονες από τα εργαστήρια AgriLife Research στο Τέξας ανακάλυψαν ότι μία από τις φαινόλες που υπάρχουν στα ροδάκινα λειτουργεί ευεργετικά για τον οργανισμό, αφού μπλοκάρει την εμφάνιση καρκίνου του μαστού, αλλά και τη μετάστασή του.
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια, στα οποία οι επιστήμονες είχαν εμφυτεύσει ανθρώπινα κύτταρα από μια επιθετική μορφή καρκίνου του μαστού, που συνήθως κάνει μετάσταση στους πνεύμονες.
Ωστόσο, διαπίστωσαν πως όταν χορηγούσαν στα ποντίκια εκχύλισμα από ροδάκινα, η δράση του γονιδίου που ευθύνεται για τη μετάσταση στον πνεύμονα αναστέλλεται.
Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες στην έκθεσή τους, η οποία δημοσιεύεται στην Επιθεώρηση Διατροφικής Βιοχημείας (Journal of Nutritional Biochemistry), υπολογίζεται ότι η αντίστοιχη ποσότητα που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός για να έχει τα ίδια ευεργετικά αποτελέσματα, είναι τρία ροδάκινα τη μέρα.
«Η σημασία των ευρημάτων αυτών είναι πραγματικά μεγάλη, διότι δείχνουν άμεσα την επίδραση των φυσικών συστατικών ενάντια στον καρκίνο του μαστού και τη μετάσταση που προκαλεί», ανέφερε ο δρ Luis Cisneros – Zevallos. «Μάλιστα, δίνουν τη δυνατότητα στον άνθρωπο να προσθέσει ένα όπλο για την καταπολέμηση αυτής  της τρομερής ασθένειας που επηρεάζει τόσο πολλούς ανθρώπους».
Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι τα ροδάκινα περιέχουν συστατικά που καταπολεμοούν τα καρκινικά κύτταρα χωρίς να επηρεάζουν τα φυσιολογικά, επισήμανε δε ότι για να υπάρχουν τα ευεργετικά αποτελέσματα πρέπει να καταναλώνεται ολόκληρο το φρούτο και όχι μόνο ο χυμός του.
ΠΗΓΗ: naftemporiki
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!