ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014

Υπογραφή σύμβασης για το αρδευτικό Εμπάρου

Υπογραφή σύμβασης για το αρδευτικό ΕμπάρουΞεκινά η κατασκευή του έργου Αρδευτικό Εμπάρου τμήμα Β Ζώνης προϋπολογισμού 288.000,00 €, τη σύμβαση υλοποίησης του οποίου υπέγραψε ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας .

Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης  ήταν ο Αντιδήμαρχος  Μανόλης Αγαπουλάκης, οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Εμπάρου και Μηλιαράδων Γιώργος Περογιαννάκης και Αντώνης Βασιλάκης, ο νεοεκλεγείς  Δημοτικός Σύμβουλος Γεώργιος Ψυλλάκης, και η επιβλέπουσα  μηχανικός Νίκη Μπουζουνιεράκη .
Με το συγκεκριμένο έργο πραγματοποιείται ορθή αξιοποίηση δύο υφιστάμενων γεωτρήσεων (Γεώτρηση στη θέση Αργουλιδόπλαγο, παροχής  60 m3/h και γεώτρηση στη θέση Στεροβύζι, παροχής  60 m3/h ) . Το νερό θα συλλέγεται σε  νέα δεξαµενή άρδευσης που θα κατασκευαστεί σε υψόμετρο  570,00 μέτρων. Η τροφοδοσία θα  γίνεται από δύο µικρές υφιστάµενες δεξαµενές που δεν µπορούσαν να  πραγµατοποιήσουν αποθήκευση, διανοµή µε έλεγχο και ρύθµιση της οµαλής λειτουργίας των γεωτρήσεων. Με την κατασκευή της νέας δεξαµενής, θα  συλλέγεται επαρκή ποσότητα νερού   (1.000,00 m3) µε αποτέλεσµα να υπάρχει  αποθεµατική χρήση, σε  βλάβες των γεωτρήσεων οι οποίες είναι µέχρι σήµερα πυκνές. Παράλληλα θα ρυθµίζεται αποτελεσματικότερα η λειτουργία των  γεωτρήσεων αφού θα γίνεται οµαλέστερη ειδικά στις καλοκαιρινές περιόδους η λειτουργία των αντλιών.
Ο Δήμαρχος Βιάννου σε δήλωσή του ανάφερε:
Προχωρούμε στην υλοποίηση τμήματος στο ενιαίο αρδευτικό της Εμπόρου με βάση τον  σχεδιασμό  που  έχει γίνει από τον Δήμο Βιάννου και  την Διεύθυνση Υδάτων της Περιφέρειας Κρήτης (Ζώνη Β)  µε την αξιοποίηση δύο υφιστάμενων γεωτρήσεων στη θέση Αργουλιδόπλαγο, και στην θέση  Στεροβύζι,
Με το συγκεκριμένο έργο δίνεται η δυνατότητα να αξιοποιηθούν αποτελεσματικά, οι υφιστάμενες γεωτρήσεις, µε την κατασκευή νέας δεξαµενής συλλογής και διανοµής νερού, ενώ παράλληλα θα γίνει  η σύνδεση της δεξαµενής µε τα υφιστάμενα δίκτυα άρδευσης αλλά και η  αντικατάσταση ενός σημαντικού πεπαλαιωμένου δικτύου στην συγκεκριμένη περιοχή.
Το έργο «Αρδευτικό Εμπάρου τμήμα Β Ζώνης» χρηματοδοτείται  εξ ολοκλήρου από το πρόγραμμα Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδος  2007-2013  του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
http://www.candianews.gr/
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!