ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Αφέντης Χριστός(Μαδάρα) ~ μεγάλη η προσέλευση του κόσμου και φέτος!


Αφέντης Χριστός 6 Αυγούστου 2014 στα Αμιρά Βιάννου. Η προσέλευση των πιστών κάθε χρόνο και περισσότερος! Δεκάδες κόσμου, από όλη την επαρχία Βιάννου, το Ηρακλειο, το Λασίθι, την Ιεράπετρα, τον Άγιο Νικόλαο, αλλά και πιστούς εκτός Κρήτης που κατεβηκαν στο νησί για να προσκυνήσουν στην Χάρη του Αφέντη Χριστού, ήταν εκεί! 3 Ιερείς έψαλαν την Θεία λειτουργία, και φέτος σχεδόν όλοι μετάλαβαν το σώμα και το αίμα του Θεανθρώπου, για να πάρουν την γαλήνη τους.

Την παραμονή του Αφέντη οι πιστοί ήταν γύρω στους 100, που είχαν την τυχη να γευτούν το υπεροχο τοπίο, παρέα με το φεγγάρι τα αστρα, καθώς φέος ο ουρανός ήταν πολύ καθαρός, και να βλέπουν τα χωρια του νομού Ηρακλείου και Λασιθίου σαν "κεριά" με το μέγαλο "κερί" της πόλης του Ηρακλείου να κάνει την διαφορά. είχαν να αντιμετωπίσουν βεβαια και το τσουχτερό κρύο που ήταν πολύ έντονο από της 2 τα μεσάνυχτα μέχρι τις πρώτες ακτίνες του ήλιου.

Ανήμερα του Αφέντη Χριστού ο κόσμος ξεπέρασε τους 500, άνθρωποι κάθε ηλικίας, είτε ανεβαίνουν για πρώτη φορά, είτε μένουν πιστοί στην Χάρη του Χριστού και ανεβαίνουν κάθε χρόνο!

Ο Ναός του Αφέντη Χριστού βρίσκεται στην ψηλότερη κορυφή και στο τελευταίο βουνό που χωρίζει τα σύνορα των Νομών Ηρακλείου - Λασιθίου. Παλαιότερα ήταν σπηλιά και κατέβαινες με σκαλοπάτια από την δυτική πλευρά. Από το 1992 με ενέργειες του τότε εφημέριου της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Αμιρά Βιάννου π. Εμμανουήλ Στρατάκη και μετά από σύμφωνη γνώμη του τότε Μητροπολίτη Πέτρας κ. Νεκταρίου, διαμορφώθηκε και έλαβε τη μορφή που έχει σήμερα ο Ναός. Έχει διαμορφωθεί με χρήματα που προσέφεραν απ' το υστέρημά τους ευσεβείς κάτοικοι του χωριού Αμιρά και των γύρω χωριών της Επαρχίας Βιάννου. Για την μεταφορά των υλικών διαμόρφωσης του ναού είχαν βοηθήσει με τα ζώα τους οι βοσκοί Σταυρακάκηδες. Εργολάβος των έργων ήταν ο ΄΄Θραψανιώτης ΄΄ από το Χωριό Παναγιά (Πεδιάδος), όπως μαρτυρεί η καμπάνα του Ναού. Είναι Ναός Βασιλικού ρυθμού, δεν έχει τέμπλο και είναι περίπου σαν το Άγιο Πνεύμα Ομαλού Αμιρά.

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!