ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Κρήτη: Δείτε τα ονόματα των επιτυχόντων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ


Χιλιάδες είναι και φέτος οι μαθητές στα σχολεία της Κρήτης που κατάφεραν να εισαχθούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας.

Η αύξηση των βάσεων σε περιφερειακά τμήματα σε σύγκριση με αυτά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, είναι το βασικό χαρακτηριστικό των αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν σήμρα το πρωί.

Το flashnews.gr συγκέντρωσε τις λίστες με τα ονόματα των επιτυχόντων ανά νομό

Επιτυχόντες από το νομό Ηρακλείου

Επιτυχόντες από το νομό Χανίων

Επιτυχόντες από το νομό Λασιθίου

Επιτυχόντες από το νομό Ρεθύμνου


Οι εγγραφές των επιτυχόντων θα πραγματοποιηθούν, από 15 Σεπτεμβρίου έως και 26 Σεπτέμβριου. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες

Συγχαρητήρια επιστολή από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης Απ. Κλινάκη

O Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Απόστολος Κλινάκης εξέδωσε την παρακάτω συγχαρητήρια επιστολή:

Ως Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης απευθύνω θερμό χαιρετισμό προς όλους τους νέους και τις νέες της Περιφέρειάς μας, οι οποίοι έλαβαν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του σχολ. έτους 2013-14. Με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής και των ονομάτων των επιτυχόντων, κλείνει ο κύκλος των κόπων και της προσμονής, των ίδιων και των οικογενειών τους.

Συγχαίρω όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές που πέτυχαν να εισαχθούν σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εύχομαι κάθε επιτυχία στις σπουδές τους και καλή σταδιοδρομία. Επιπρόσθετα, εκφράζω θερμά συγχαρητήρια στους γονείς των παιδιών, οι οποίοι στάθηκαν στο πλευρό τους και μοιράστηκαν τις αγωνίες και τις ελπίδες τους.

Στους μαθητές και τις μαθήτριες που δεν μπόρεσαν να εισαχθούν σε κάποια σχολή ή να πραγματοποιήσουν την πρωταρχική επιλογή τους επισημαίνω ότι οι ευκαιρίες της ζωής δεν εξαντλούνται στην παρούσα φάση των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Πάντοτε υπάρχουν διέξοδοι στα όνειρα και τις προσδοκίες, φτάνει να υπάρχει αγωνιστικό πνεύμα, ελπίδα και επιμονή.

Τέλος, εκφράζω ευχαριστίες και συγχαρητήρια προς όλους τους εκπαιδευτικούς της τάξης, ιδιαιτέρως τους διδάσκοντες πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα, οι οποίοι στήριξαν πολύπλευρα τα παιδιά στην επίμοχθη προσπάθειά τους σε όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους, καθώς επίσης προς όσους πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στις διάφορες Επιτροπές ή συνέβαλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση των διαδικασιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων από οποιαδήποτε άλλη θέση.

Μεγάλη άνοδος σε σχολές της Περιφέρειας

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Θανάσης Κυριαζής, ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων ανήλθε σε 99.958, από 104.998 πέρυσι και στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα εισήχθησαν 72.763 υποψήφιοι από 71.761 το 2013. Οι κενές θέσεις είναι 1.164, από 836 το 2014.

Ειδικότερα, στα πανεπιστήμια εισάγονται 47.053 υποψήφιοι, στα ΤΕΙ 23.797 και στις υπόλοιπες σχολές (αστυνομικές, στρατιωτικές κλπ.) 1.913. Το ποσοστό επιτυχίας ανήλθε σε 81,05% και όπως είπε ο κ. Κυριαζής, «οι φετινές εξετάσεις ήταν από τις πιο επιτυχημένες των τελευταίων ετών».

Στη Νομική Αθήνας οι βάσεις αυξήθηκαν κατά 0,8% (18.714 μόρια η βάση εισαγωγής), στη Νομική Θεσσαλονίκης κατά 1,2% (18.615) και στη Νομική Κομοτηνής κατά 2,2% (18.303).

Στις Ιατρικές σχολές, η άνοδος στην Αθήνα ήταν 1,7% (19.233 τα μόρια), στη Θεσσαλονίκη 2,4% (19.122), στην Πάτρα 2,8%, στη Λάρισα 3,2%, στην Κρήτη 3,2%, στα Ιωάννινα 3,3% και στην Αλεξανδρούπολη 3,5%.

Στις Νομικές σχολές η αύξηση ήταν από 200 έως 400 μόρια και στις Πολυτεχνικές έως 1000.

Η μεγαλύτερη αύξηση (27,3%) καταγράφηκε στη σχολή Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, ενώ η μεγαλύτερη μείωση (60%) στην Μουσικών Σπουδών Αθήνας.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!