ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

ΦΟΒΕΡΟ! Ο φτωχότερος πρόεδρος στον κόσμο αρνήθηκε να πουλήσει τον σκαραβαίο του για 1 εκατ. δολάρια!





Να δικαιώσει τον τίτλο του «πιο φτωχού προέδρου στον κόσμο» θέλησε ο πρόεδρος της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα καθώς αποφάσισε να απορρίψει την πρόταση ύψους 1 εκατ. δολαρίων από Άραβα σεΐχη για να του πουλήσει τον σκαραβαίο του χρονολογίας 1987.

«Δεν θα το πουλάγαμε ποτέ. Θα ήταν προσβολή για όλους εκείνους τους φίλους μας που μάζεψαν χρήματα για να μας το αγοράσουν», εξήγησε ο Μουχίκα την Παρασκευή αιτιολογώντας την απόφασή του προς απογοήτευση του Άραβα κροίσου. Ο 79χρονος πρόεδρος θυμήθηκε πως όταν είχε πρωτοδεί έναν Σκαραβαίο, του είχε φανεί «φριχτό» αυτοκίνητο. «Αλλά με τον καιρό ερωτεύτηκα τους Σκαραβαίους, και συνεχίζω να τους αγαπάω μέχρι σήμερα», ομολόγησε.

Ο Μουχίκα δεν αλλάζει εύκολα ούτε απόψεις, ούτε συνήθειες. Εκτός από το να κινείται με το γαλάζιο Φολκσβάγκεν, δεν πήγε να ζήσει στο προεδρικό μέγαρο μετά την εκλογή του, αλλά ζει ακόμη με τη γυναίκα του στο λιτό, φτωχικό σπίτι τους στο αγρόκτημά τους έξω από το Μοντεβιδέο και δίνει πάνω από το 80% του μισθού του σε προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας.

Η θητεία του Μουχίκα άρχισε το 2010 κι ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Μάρτιο.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!