ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Η κυβέρνηση καταργεί τη γιορτή της 17 Νοέμβρη στα σχολεία!!!


Μεταπολίτευσις τέλος! Αυτό αποφασίστηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης σε ευρεία σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου μετά από πρωτοβουλία του Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ» ο πρωθυπουργός εισηγήθηκε την κατάργηση της γιορτής της 17 Νοεμβρίου στα σχολεία τονίζοντας ότι στη Νέα Ελλάδα δεν μπορεί οι μαθητές να χάνουν μία μέρα μαθημάτων για να τιμούν την παράνομη κατάληψη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου από λίγα υποκινούμενα εξωπανεπιστημιακά στοιχεία που στόχο είχαν την ανωμαλία και την πτώση του καθεστώτος έντιμων αξιωματικών που ελληνικού στρατού που στις 21 Απριλίου του 1967 ανέλαβαν την εθνική και πατριωτική ευθύνη να αποκρούσουν τον κίνδυνο η χώρα να βυθιστεί στο χάος και ο ελληνισμός να βρεθεί υπόδουλος των κομμουνιστών.

Η πρόταση Σαμαρά έτυχε της θερμής υποδοχής όλων των παριστάμενων κυβερνητικών στελεχών, που ομόφωνα την αποδέχτηκαν τονίζοντας πως η κατάργηση της γιορτής της 17 Νοέμβρη αποτελεί μία αναγκαία τομή και μεταρρύθμιση από αυτές που θα έπρεπε να είχαν γίνει στο παρελθόν, αλλά δεν έγιναν γιατί η χώρα ήταν δέσμια της αριστεράς και των συντεχνιών. «Η Αριστερά θα πρέπει να ξεχάσει αυτά που ήξερε» υπογράμμισε εξερχόμενη από το Μέγαρο Μαξίμου η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, σημειώνοντας πως άμεσα θα προωθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει όχι μόνο την απαγόρευση τις αναμετάδοσης των τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη και άλλων κομμουνιστών τσαρλατάνων, αλλά και την καθιέρωση της 17 Νοεμβρίου ως μέρα 24ωρης λειτουργίας των καταστημάτων, μία «γιορτή της αγοράς», ώστε οι έλληνες πολίτες να μπορούν να βγαίνουν στο δρόμο για να καταναλώνουν και όχι για να διαδηλώνουν. Πανευτυχής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε σε δηλώσεις του ότι ο Αντώνης Σαμαράς με την πρόταση του για την κατάργηση της γιορτής της 17 Νοέμβρη στα σχολεία απέδειξε ότι αποτελεί τη μόνη σωτηρία για αυτόν τον τόπο. Η αποφασιστικότητα του Αντώνη Σαμαρά, όπως σημείωσε, αποδεικνύει ότι η Νέα Δημοκρατία αποτελεί μία επιλογή ευθύνης για όσους πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα πρέπει να γυρίσει στη χρυσή εποχή του μετεμφυλιακού κράτους.
Μετά το τέλος της σύσκεψης τα μέλη της κυβέρνησης χόρεψαν τσάμικα υπό τους ήχους του «Ωρέ Γιώργου Παπαδόπουλε», με τον Αντώνη Σαμαρά να επιδεικνύει τις δεινές χορευτικές του ικανότητες και τους στενούς του συνεργάτες να καίνε στα πόδια του φωτογραφίες του Χαρίλαου Φλωράκη. Το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες, ενώ πρωθυπουργός, μέσω skype, ενημέρωσε για τις εξελίξεις και την καγκελάριο Μέρκελ.

«Η απόφαση του πρωθυπουργού για την κατάργηση της γιορτής της 17 Νοέμβρη στα σχολεία κλείνει τον κύκλο της μεταπολιτευτικής φαυλότητας, μίας οικονομίας που στηριζόταν σε δανεικά και αυταπάτες» σχολίασε το ΠΑΣΟΚ – Ελιά – Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη. Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι δέσμια αγκυλώσεων από το παρελθόν, δεν μπορούν τα σχολεία να είναι κλειστά κάθε χρόνο στις 17 Νοέμβρη για κάποια γεγονότα που έγιναν πριν από σαράντα χρόνια, δεν μπορεί κάποιοι να εμποδίζουν την πώληση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και να στερούν από συγκεκριμένους ανθρώπους συγκεκριμένες μίζες. Ίσες αποστάσεις από την τη χούντα και την παράνομη κατάληψη του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη του 1973 κράτησε το «Ποτάμι», που σε ανακοίνωση του τονίζει πως η κατάργηση μίας παρωχημένης σχολικής γιορτής είναι ένα θετικό βήμα, υπογραμμίζοντας πως εκτός σχολικού ωραρίου οι μαθητές θα μπορούσαν κάθε μέρα να γιορτάζουν την ύπαρξη του απόλυτου ηγέτη Σταύρου Θεοδωράκη, που είναι και ο πραγματικός Θεοδωράκης σε αντίθεση με τον Μίκη. Αναπόδραστη χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να μη βάλει σε περιπέτειες την παρουσία της Ελλάδας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Δαιμόνια δικός σας – το Πολυτεχνείο δεν ήτανε γιορτή, ήτανε εξέγερση και πάλη ταξική – Πίκος Απίκος

Photo Credit: Menelaos Myrillas / SOOC
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!