ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΕΚΑΝΕ ΕΠΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΧΩΡΑΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟ!

Τα τελευταία 20 χρόνια, ο Ροκ "Ρόκι" Αμπαλσάμο έκανε κάθε μέρα κάτι που θα ραγίσει και την πιο σκληρή καρδιά. Το 1993 έχασε τη γυναίκα του Χούλια "Χουλίτα" Ετσεβέρια Αμπαλσάμο, με την οποία ήταν παντρεμένος 55 χρόνια.

Από εκείνη τη μέρα καθόταν κάθε μέρα υπομονετικά δίπλα στον τάφο της στο κοιμητήριο St. Joseph της Βοστόνης. Δεν έτρωγε. Δεν έπινε. Μόνο καθόταν εκεί αψηφώντας τη ζέστη, τη βροχή, το κρύο και το χιόνι για να βρίσκεται στο πλευρό της γυναίκας του.

Ο Ρόκι ήταν με την Χουλίτα από το 1937 και δεν ήθελε να περάσει ποτέ ούτε μια μέρα χωρίς εκείνη.
Το ζευγάρι γνωρίστηκε στα 1930 στην πατρίδα του το Μπουένος Άιρες. Ο Ρόκι άκουσε κάπου τη Χουλίτα να μιλάει με τις φίλες της και ένιωσε τη βαθιά ανάγκη να γνωρίσει το άτομο που άκουσε, μια γυναίκα γεμάτη αγάπη και καλοσύνη. Από εκείνη τη στιγμή σχεδόν οι δυο τους ήταν μαζί. Έζησαν μια ευτυχισμένη ζωή. Παντρεύτηκαν την άνοιξη μετά την πρώτη γνωριμία τους. Είχαν δύο παιδιά, τα οποία ακολούθησαν τελικά όταν εκείνα μετανάστευσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Ρόκι και η Χουλίτα ήταν παντρεμένοι 55 χρόνια όταν η Χουλίτα χρειάστηκε να κάνει μια εγχείριση στην καρδιά. Πέθανε από επιπλοκές μετά την επέμβαση. Ο Ρόκι ήταν βαθιά δυστυχισμένος χωρίς εκείνη και ήθελε να είναι κοντά της. Έτσι ξεκίνησε την καθημερινή του άγρυπνη "σκοπιά" δίπλα στον τάφο της που κράτησε πάνω από δύο δεκαετίες.

Στη Βοστόνη είναι ένα είδος σελέμπριτι. Κόσμος τον επισκεπτόταν στο νεκροταφείο και του πήγαινε ρούχα ή φαγητό. Άλλες φορές σταματούσαν απλώς για να του μιλήσουν. Όποιος τον συναντούσε, για λίγο ή για πολύ, συγκινούταν βαθιά από την αγάπη που είχε για τη γυναίκα του.

Ο τραγικός επίλογος της ιστορίας του Ρόκι γράφτηκε στις 22 Ιανουαρίου στο νοσοκομείο Stonehedge Health Care Center, όπου άφησε την τελευταία του πνοή. Ήταν 97 χρονών και αντιμετώπιζε αρκετό καιρό πρόβλημα με την καρδιά του. Αν και η απώλεια είναι μεγάλη για την οικογένειά του, ένα πράγμα είναι σίγουρο: ο Ρόκι βρίσκεται πια επιτέλους κοντά στην αγαπημένη του Χουλίτα.

πηγή: The Boston Globe
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!