ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Κάθισε στο παγκάκι κι έβαλε το δίκανο στο στόμα !







Οι άνθρωποι που αποφάσισαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους ξεπέρασαν τους 650 τα τελευταία 15 χρόνια


Δύο ανθρώπους που αποφάσισαν για τους δικούς τους λόγους να δώσουν τέλος στην ζωή τους θρηνεί η Κρήτη τις τελευταίες ώρες, με την τοπική κοινωνία να παρακολουθεί συγκλονισμένη το ανησυχητικό φαινόμενο των αυτοκτονιών, ενώ δεν είναι λίγα και τα περιστατικά κάποιων άλλων, που προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν.

Στην Κρήτη μέσα σε ένα 24ωρο σημειώθηκαν δύο αυτοκτονίες με κοινά χαρακτηριστικά, που δεν αφορούσαν στην κρίση. Πιο πρόσφατη, η αυτοχειρία του 68χρονου άνδρα στο Χανδρά Σητείας το πρωί της Τετάρτης με τις λεπτομέρειες ωστόσο της υπόθεσης να είναι σοκαριστικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 68χρονος άνδρας, μη μπορώντας να αντέξει σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, αποφάσισε τον τελευταίο καιρό να απομονωθεί από συγγενείς και φίλους του. Κάποιοι μάλιστα είχαν καιρό να τον δουν και ρωτούσαν γι'αυτόν. Χθες όμως το πρωί, φαίνεται πως για τον αυτόχειρα ήταν η μέρα όπου το δράμα του θα τελείωνε, όπως κι έγινε.

Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, ο άνδρας που ζούσε μόνος του χωρίς να έχει οικογένεια και παιδιά, βγήκε έξω από το σπίτι του λίγο πριν τις 8 το πρωί και λίγα μέτρα παρακάτω κάθισε στο παγκάκι του δρόμου. Στηρίζοντας το κυνηγετικό όπλο στο οδόστρωμα, έδωσε τέλος στη ζωή του πυροβολώντας τον εαυτό του μέσα στο στόμα.

Στο σημείο μάλιστα όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία, οι αστυνομικοί εντόπισαν το σημάδι που άφησε το όπλο στο χώμα, κατά τη διάρκεια του πυροβολισμού. Ο θάνατος ήταν ακαριαίος.

Η δεύτερη περίπτωση όπου ένας άλλος Κρητικός, έβαλε τέλος στη ζωή του μεταφέρεται στην άλλη πλευρά της Κρήτης, στα Χανιά. Όπως έγινε γνωστό, ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης ήταν ένας 75χρονος άνδρας ο οποίος ζούσε στο Ακρωτήρι Χανίων μαζί με την αδελφή του και με μία γυναίκα που είχε αναλάβει τη φροντίδα τους. Το όπλο και σε αυτή την περίπτωση ήταν το μέσο που χρησιμοποιήθηκε για να κοπεί το νήμα μίας ακόμα ζωής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο άνδρας αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι προκαλώντας διαμπερές τραύμα. Παρά τις προσπάθειες ωστόσο των γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων να τον κρατήσουν στη ζωή, άφησε την τελευταία του πνοή αφού τα τραύματα του δεν άφηναν περιθώρια.

Ο αυτόχειρας άφησε σημείωμα με το οποίο αποχαιρετούσε την οικογένεια του και όπως ανέφερε υψηλόβαθμη αστυνομική πηγή, τα όσα έγραφε ήταν αποτέλεσμα αγανάκτησης και ψυχολογικής κούρασης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο άνδρας αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και λάμβανε φαρμακευτική αγωγή ενώ ζούσε με την αδελφή του και με μία αλλοδαπή γυναίκα η οποία και τους φρόντιζε.

Όπως μαρτυρούν στοιχεία που είχαν δοθεί πρόσφατα στη δημοσιότητα και που έχουν να κάνουν με τον αριθμό των αυτοκτονιών στην Κρήτη, οι άνθρωποι που αποφάσισαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους ξεπέρασαν τους 650 τα τελευταία 15 χρόνια ενώ το θλιβερότερο ρεκόρ κατεγράφη το 2000, όταν αυτοκτόνησαν 61 άτομα σε όλο το νησί.



πηγή :http://www.ekriti.gr/
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!