ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Μπαράζ …προεκλογικών πληρωμών σε αγρότες της Κρήτης
Λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές επέλεξαν τα αρμόδια υπουργεία να προχωρήσουν σε μαζικές πληρωμές σε αγρότες και κτηνοτρόφους καλύπτοντας εκκρεμότητες που υπήρχαν και προκαλούσαν την αγανάκτηση των δικαιούχων.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, από σήμερα θα αρχίσουν να πιστώνονται σταδιακά στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα ποσά επιστροφής της β΄ δόσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που αφορά στο αγροτικό πετρέλαιο.

Να σημειωθεί ότι η πληρωμή της α΄ δόσης ΕΦΚ έγινε στα μέσα Μαΐου του 2014 και αφορούσε ποσό 53 εκατ. ευρώ και 385.000 δικαιούχους αγρότες.

Εν τω μεταξύ χθες, με ανακοίνωσή του το ΥπΑΑΤ έκανε γνωστό ότι πραγματοποιήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ νέα πληρωμή εξισωτικής αποζημίωσης για το έτους 2014, σε περισσότερους από 20.000 δικαιούχους, ως προκαταβολή.

Παράλληλα συνεχίζεται η εξέταση των δικαιολογητικών που καταθέτουν οι δικαιούχοι και η διενέργεια των απαιτούμενων ελέγχων ώστε να ακολουθήσουν νέες συμπληρωματικές πληρωμές το επόμενο διάστημα .

Χθες από την Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός είχε κάνει γνωστό ότι «υπογράφεται η απόφαση για καταβολή των εξισωτικών αποζημιώσεων των αγροτών και των αποζημιώσεων στους ροδακινοπαραγωγούς, για τις επιπτώσεις από το εμπάργκο στη Ρωσία».

Σήμερα επίσης ο ΕΛ.Γ.Α. καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς7.273 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 11.542.165,73 ευρώ, εκ των οποίων τα 10.888.786,92 ευρώ αφορούν κυρίως εκκαθαρίσεις ζημιών στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε αμπέλια, οπωροφόρα δέντρα και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια για το έτος 2014.Επίπλέον τα 653.378,81 ευρώ αφορούν ενισχύσεις για τα προγράμματα ΚΟΕ «Ετήσιο 2011» περονόσπορος στα αμπέλια και «Πυρκαγιές 2012».

Οι εκκαθαρίσεις ζημιών που πληρώνονται στην Κρήτη από τον ΕΛΓΑ είναι αναλυτικά:

866.072 ευρώ στο Ηράκλειο

4.305 ευρώ στο Λασίθι

291 ευρώ στο Ρέθυμνο και

2.361 ευρώ στα Χανιά

Από το πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων σε επίπεδο Κρήτης πληρώνεται μόνο ο νομός Ηρακλείου και συγκεκριμένα 63 δικαιούχοι οι οποίοι λαμβάνουν 40.000 ευρώ.

πηγη:http://www.ekriti.gr/
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!