ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Καταγγελίες για αλλοίωση της φυσιογνωμίας της ιστορικής μονής Αγίου Αντωνίου στην Άρβη


Σωρεία καταγγελιών βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετιζόμενες με καταστροφές στο χώρο της Ιεράς Μονής του Αγίου Αντωνίου στην Άρβη .
Η συγκεκριμένη μονή ,με μεγάλη ιστορική σημασία την οποία η παράδοση θέλει να συνδέεται με το ιερό του Αρβίου Διός ,σύμφωνα με τις καταγγελίες έχει μετατραπεί από το μοναδικό μοναχό της σε εργοτάξιο όπου μηχανήματα δουλεύουν νυχθημερόν αλλάζοντας την όψη της με παρεμβάσεις που λέγεται πως γίνονται χωρίς αδειοδοτήσεις και μελέτες.
Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου του Αγίου Βασιλείου μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη επεσήμανε πως εδώ και 4-5 μήνες προσπαθεί να θέσει το θέμα στην Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου, όπου υπάγεται η μονή, αλλά κανείς δεν παρεμβαίνει.
Όπως ο ίδιος ενημερώθηκε από την αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων, από μέρους τους έχει δοθεί άδεια για να γκρεμιστούν κάποιες νεώτερες κατασκευές κελιών στο μοναστήρι. Όμως σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου ο μοναχός βρήκε την ευκαιρία και καταστρέφει κι άλλα πράγματα ,όπως παλιά οικήματα και φούρνους, έχει κόψει τα δέντρα στον περιβάλλοντα χώρο και γενικότερα λειτουργεί ανεξέλεγκτα χωρίς να ακούει τους κατοίκους και τους φορείς που του ζητούν να σταματήσει.
Ο Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης έχει επίσης ενημερωθεί για το θέμα αλλά λόγω του ότι η μονή υπάγεται στην Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου δεν μπορεί να παρέμβει για να διακόψει τις εργασίες. Όμως κι εκείνος ζήτησε, μέσω του Ράδιο Κρήτη να δοθεί εντολή από το Μητροπολίτη Ανδρέα για να μην συνεχιστούν οι εργασίες που αλλοιώνουν το χαρακτήρα της ιστορικής μονής.
Ο δημοσιογράφος Μανόλης Σπανάκης, περιέγραψε πως  ο μοναχός βάζει φουρνέλα, έχει εκεί  κομπρεσέρ που δουλεύουν ασταμάτητα και γενικότερα  έχει προκαλέσει με τη δραστηριότητα του και κυρίως με το ότι παρά τις παρεμβάσεις των τοπικών φορέων δεν σταματά τις εργασίες, μεγάλο προβληματισμό στην τοπική κοινωνία 

Διαβάστε Περισσότερα στο: http://www.ekriti.gr/article/kataggelies-gia-alloiosi-tis-fysiognomias-tis-istorikis-monis-agioy-antonioy-stin-arvi#ixzz3Qt0Mj1Zq 
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!