ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Αυτοκίνητο σε χαράδρα στα Τέρτσα της Βιάννου








Τραγωδία αποκάλυψε η μεγάλη επιχείρηση της ΕΜΑΚ στα Τέρτσα της Βιάννου, καθώς μετά από 4,5 ώρες προσπαθειών οι διασώστες της ΕΜΑΚ, που προστέθηκαν στη δύναμη του τοπικού κλιμακίου της Βιάννου, κατάφεραν να φτάσουν στο αυτοκίνητο που είχε πέσει σε χαράδρα 300 μέτρων και να διαπιστώσουν ότι οι δύο άνδρες που επέβαιναν σε αυτό ήταν νεκροί.

Πρόκειται για δύο άνδρες από την Ιεράπετρα, τον 74χρονο Φώτη Παντελιδάκη, που οδηγούσε το αυτοκίνητο και τον 65χρονο Αλέξανδρο Ξωμεριτάκη. Η επιχείρηση ήταν εξαιρετικά δύσκολη καθώς το αυτοκίνητο μετά από μία τρελή πορεία κατέληξε σε χαράδρα στην είσοδο ενός δύσβατου φαραγγιού.



Οι άνδρες της ΕΜΑΚ χρειάστηκαν ακόμα και σχοινιά για να κατέβουν στο σημείο με κίνδυνο ακόμα και της σωματικής τους ασφάλειας. Κατάφεραν μετά από πολύωρη προσπάθεια να απεγκλωβίσουν τους δύο άνδρες από το όχημα και με μεγάλη δυσκολία να δέσουν τα φορεία για να ανέβουν τη χαράδρα.

Τους δύο άνδρες παρέλαβε γραφείο τελετών εφόσον διαπιστώθηκε ο θάνατός τους από τους διασώστες του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στην Ιεράπετρα. Μέχρι στιγμής υπό διερεύνηση είναι οι συνθήκες και της δεύτερης τραγωδίας που συγκλονίζει ήδη την Ιεράπετρα, μιας και οι δύο άτυχοι άνδρες ήταν γνωστοί στην περιοχή.





Εκείνοι που αντιλήφθησαν την πτώση του αυτοκινήτου είναι οι αγρότες Μανόλης Αγαπουλάκης και ο γαμπρός Σπύρος Ζαφειράκης, οι οποίοι δήλωσαν ότι άκουσαν ένα αυτοκίνητο να πατάει γκάζι να σπινιάρουν οι ρόδες στην άσφαλτο και έπειτα δυνατοί θόρυβοι, αφού ακολούθησε η πτώση του αυτοκινήτου σε απόσταση 300 μέτρων από την άσφαλτο. Εικάζεται ότι το αυτοκίνητο στην στροφή εξετράπη της πορείας του, ενώ πιθανότατα ο οδηγός του δεν είχε τον έλεγχό του γι' αυτό και ήταν το πόδι του κολλημένο στο γκάζι. Εξ αυτού του λόγου πιθανολογείται ότι είχε προηγηθεί αιφνίδια αδιαθεσία του οδηγού, πιθανότατα από παθολογικά αίτια.





Οι αυτόπτες μάρτυρες σημειώνουν ότι το δυστύχημα συνέβη λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. Ένα χιλιόμετρο δυτικά από τον οικισμό Τέρτσα. Στο σημείο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή το τοπικό κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ Ηρακλείου, καθώς και δύο αυτοκίνητα της Πυροσβεστικής, ενώ πολύ μεγάλη βοήθεια προσέφεραν οι οικογένειες Αγαπουλάκη, Σοχωράκη και Ζαχαράκη, καθώς και πολλοί κάτοικοι των γύρω χωριών.



Την επιχείρηση συντόνιζε ο υποδιοικητής της ΕΜΑΚ, κ. Σταύρος Καλογιαννάκης, ενώ ο συντελεστής δυσκολίας ήταν πολύ μεγάλος.

Ρεπορτάζ:

Νίκος Πετάσης, Μάνος Δασκαλάκης
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!