ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Τουρίστες στην Κρήτη: Μην πείτε στον μάγειρα ότι είμαστε από τη Γερμανία!Σε ένα καφέ έξω από την Κνωσό, στην Κρήτη, μία οικογένεια τουριστών είναι ανήσυχη για το αν πρέπει να αποκαλύψουν την καταγωγή τους.

«Ισως να πρέπει να προσποιηθούμε από την Ισπανία», λέει ο Κάντι Μπάγιερ, πριν παραδεχθεί στον Ελληνα σερβιτόρο ότι στην πραγματικότητα, είναι από τη Γερμανία. «Ω, μην ανησυχείτε», του απαντά εκείνος γελώντας. «Η πολιτική δεν είναι για εμάς. Θα ήταν σαν να είχα εγώ πρόβλημα με κάποιον και να κατηγορώ τα παιδιά του», του εξηγεί.

Παρόλα αυτά, οι Μπάγιερ δεν θέλουν να το ρισκάρουν. «Μην το πείτε στον μάγειρα, ότι είμαστε Γερμανοί», του ζητά εκείνος.

"Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους πολίτες της Γερμανίας - Δε φταίνε αυτοί"

Σε πολιτικό επίπεδο, οι σχέσεις ανάμεσα σε Γερμανούς και Ελληνες είναι τεταμένες, γράφει ο Guardian, που διηγείται το παραπάνω περιστατικό. Από πολλούς, η Γερμανία θεωρείται το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ελάφρυνση χρέους. Ομως λίγο από αυτό το «δηλητήριο» φαίνεται να έχει αποθαρρύνει τους Γερμανούς τουρίστες. «Υπάρχει μεγάλος εκνευρισμός εδώ και όταν συμβαίνει αυτό, είναι ανθρώπινο να κατηγορείς τους άλλους», λέει η Βαλέρια Τοβάρσι, μία άλλη Γερμανίδα τουρίστρια στην Κνωσό.

Παρά το πολιτικό δράμα, οι Γερμανοί εξακολουθούν να απολαμβάνουν τις ελληνικές παραλίες. Πέρυσι, ο αριθμός των τουριστών από τη Γερμανία που προτίμησαν την Ελλάδα σημείωσε ρεκόρ. Σύμφωνα με τον Γερμανικό Ταξιδιωτικό Οργανισμό, αλλά και το μεγαλύτερο τουριστικό γραφείο της Γερμανίας, αυτός ο αριθμός θα είναι ακόμη μεγαλύτερος φέτος, ιδιαίτερα στην Κρήτη.

Κάποιοι βέβαια φοβούνται. Ο Ρόμαν Χάινταβορ, ένας 18χρονος φοιτητής από το Ντόρτμουντ, που περιμένει να μπει στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου, δηλώνει:


Δεν μου αρέσει να μιλάω γερμανικά εδώ, γιατί όλοι θα με κοιτάζουν. Νομίζω ότι εξαιτίας της Ανγκελα Μέρκελ οι Ελληνες δεν συμπαθούν ιδιαίτερα τους Γερμανούς

Δεν χρειάζεται να ανησυχεί, σημειώνει ο Guardian. Οχι μόνο επειδή ο νεαρός μπορεί να μιλάει και ρώσικα, εξαιτίας της καταγωγής του, αλλά κυρίως επειδή ο θυμός των Ελλήνων στοχεύει στους Γερμανούς πολιτικούς και όχι τους πολίτες.

Ακόμη και ο Γιώργος Τζανάκης, που θυμάται με υπερηφάνεια την αντίσταση της Κρήτης κατά των Γερμανών, το εξηγεί αυτό:


Θυμόμαστε τον πόλεμο. Κατέστρεψαν την Κρήτη τότε και τώρα θέλουν να καταστρέψουν την οικονομία μας. Αλλά οι Ελληνες δεν μισούν το λαό τους. Δεν είναι δικό του λάθος

Πάντως, κάποιοι Γερμανοί τουρίστες έχουν αναλάβει να «απολογηθούν» στους Ελληνες για την έλλειψη αλληλεγγύης από την κυβέρνησή τους. Οταν οι σερβιτόροι σε καφετέρια στην ανατολική Κρήτη πήγαν να καθαρίσουν το τραπεζάκι όπου νωρίτερα κάθονταν Γερμανοί, βρήκαν κάτι παραπάνω από φιλοδώρημα. Στο κάτω μέρος της απόδειξης, οι τουρίστες είχαν γράψει «Ζητάμε συγγνώμη για την κυβέρνησή μας!».

Κάποιοι βέβαια παραδέχονται ότι είχαν δεύτερες σκέψεις, πριν τελικά επισκεφθούν στην Ελλάδα. «Ημουν διστακτική για να έρθω, λέει η Βαλέρια Τοβάρσι. «Αλλά μόλις έφτασα εδώ, ήμουν ενθουσιασμένη», συμπληρώνει.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!