ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Αυτοκτονίες καλλιτεχνών που μας συγκλόνισαν



ROBIN WILLIAMS

Νεκρός βρέθηκε τα ξημερώματα της 12ης Αυγούστου, ο βραβευμένος με Όσκαρ, ηθοποιός, Robin Williams με την αστυνομία να εκτιμά ότι πρόκειται για αυτοκτονία. Ο 63χρονος ηθοποιός, ο οποίος ήταν ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς της γενιάς του, εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του στη Βόρεια Καλιφόρνια. Ο Robin Williams, έδινε μάχη με την κατάθλιψη και παρά το ότι σκορπούσε επί χρόνια το γέλιο στους άλλους, δεν κατάφερε να τη νικήσει.





MERILYN MONROE

Στις 5 Αυγούστου του 1962 η οικονόμος της, τη βρήκε να κείτεται γυμνή στο κρεβάτι της με ένα άδειο μπουκάλι από υπνωτικά χάπια “Nembutal” στο πλευρό της. Ήταν μόλις 36 ετών.Ο τοπικός ιατροδικαστής, που κλήθηκε για να γνωματεύσει επί των συνθηκών του θανάτου της, απεφάνθη ότι επρόκειτο πιθανότατα για αυτοκτονία. Ο φημολογούμενος ερωτικός δεσμός της, όμως, με τον Τζον Κένεντι και οι αντιδράσεις από το περιβάλλον του Αμερικανού προέδρου κάνουν πολλούς, ακόμα και σήμερα, να πιστεύουν ότι ο φάκελος “Μέριλιν“ δεν έπρεπε να κλείσει με την ένδειξη “αυτοκτονία”.





ALEXANDER MC QUEEN

Ο θάνατος του Βρετανού σχεδιαστή μόδας Αλεξάντερ ΜακΚουίν ανακοινώθηκε το απόγευμα της 11ης Φεβρουαρίου του 2010. Το πρωί της ίδιας μέρες είχε βρεθεί, απ’ την οικονόμο του απαγχονισμένος μέσα στο σπίτι του. Πέθανε αρκετές μέρες πριν από την εβδομάδα μόδας στο Λονδίνο, αν και δεν ήταν προγραμματισμένο να συμμετάσχει, και εννιά μέρες μετά τον θάνατο της μητέρας του Joyce, η οποία “έφυγε” από καρκίνο.



JIMI HENDRIX

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 18ης Σεπτεμβρίου του 1970, ο Τζίμι Χέντριξ, ο μεγαλύτερος κιθαρίστας όλων των εποχών, βρέθηκε νεκρός στο Λονδίνο από αιτίες, που μέχρι και σήμερα μένουν αδιευκρίνιστες. Το προηγούμενο βράδυ το είχε περάσει σε ένα πάρτι και στη συνέχεια τον πήγε στο σπίτι της ο τελευταίος του έρωτας, η γερμανίδα ζωγράφος Μόνικα Ντάνεμαν,στο Νότινγκ Χιλ. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, πέθανε λίγο αργότερα από ασφυξία λόγω της αναρρόφησης, έχοντας πιει μεγάλες ποσότητες κόκκινου κρασιού. Η Ντάνεμαν είχε δηλώσει επίσης ότι κάποιος της είχε κλέψει τα υπνωτικά χάπια που είχε στην τσάντα της και ότι ο Χέντριξ ήταν ζωντανός όταν τον μετέφερε στο σπίτι της για να κοιμηθεί.



ERNEST HEMINGWAY

Ο νομπελίστας συγγραφέας Έρνεστ Χέμινγουέι, αποπειράθηκε για πρώτη φορά να αυτοκτονήσει την άνοιξη του 1961, και τελικά στις 2 Ιουλίου αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι, λίγες ημέρες πριν τα εξηκοστά δεύτερα γενέθλιά του. Ο τάφος του βρίσκεται σήμερα στο καθολικό νεκροταφείο του Κίτσαμ. Το 1960 νοσηλεύτηκε στην κλινική Mayo λόγω της υψηλής του πίεσης αλλά κυρίως της κατάθλιψης και της παράνοιάς του. Εκεί υποβλήθηκε και σε θεραπείες με ηλεκτροσόκ.



IAN CURTIS

Δύο μόλις μήνες προτού ο τραγουδιστής των Joy Division, Ίαν Κέρτις γίνει 24 χρονών και λίγο καιρό πριν ξεκινήσει η αμερικάνικη περιοδεία του συγκροτήματος, στις 18 Μαΐου του 1980, αυτοκτόνησε, δια απαγχονισμού. Την προηγούμενη μέρα, είχε επιστρέψει στο σπίτι του στο Μάντσεστερ, για να ζητήσει από τη γυναίκα του να τον αφήσει για λίγο μόνο. Η Ντεμπόρα πήγε στο πατρικό της και ο Ίαν έμεινε μόνος στο σπίτι. Παρακολούθησε μια ταινία και με την μουσική υπόκρουση του άλμπουμ Idiot του Ιγκι Ποπ, έβαλε τέλος στη ζωή του. Τον βρήκε το επόμενο πρωί η σύζυγός του.



KURT COBAIN

Στις 8 Απριλίου 1994, το σώμα του ηγέτη των Nirvana, Κερτ Κομπέιν ανακαλύφθηκε στο σπίτι του στη λίμνη Ουάσινγκτον, από έναν ηλεκτρολόγο, που είχε πάει εκεί για να εγκαταστήσει ένα σύστημα ασφαλείας. Ο ηλεκτρολόγος ανέφερε πως δεν είδε κανένα σημάδι τραυματισμού και αρχικά νόμιζε πως ο Κομπέιν κοιμόταν, μέχρι τη στιγμή που είδε το όπλο που ήταν στραμμένο προς το πρόσωπο του. Ένα σημείωμα βρέθηκε που έλεγε, “Δεν έχω νιώσει τη διέγερση που μου προκαλούσε το να ακούω και να δημιουργώ μουσική, μαζί με το πραγματικό γράψιμο εδώ και πάρα πολλά χρόνια“. Το σώμα του βρισκόταν εκεί για μέρες και ανιχνεύθηκαν σ`αυτό μεγάλα ποσά ηρωίνης και ίχνη από ηρεμιστικά. Η ιατροδικαστική έκθεση εκτιμά πως πέθανε στις 5 Απριλίου 1994.



ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ

Από υπερβολική κατανάλωση χαπιών πέθανε ο σχεδιαστής Μιχάλης Ασλάνης στο σπίτι του στο Κολωνάκι στις 28 Αυγούστου 2013. Το τελευταίο διάστημα της ζωής του αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα που ο ίδιος απέδιδε σε οικονομική απάτη πρώην συνεργάτιδών του. Γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1951 ενώ οι γονείς του κατάγονταν από τη Σμύρνη.



ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΣΙΜΟΣ

Στις 17 Μαρτίου 1988 αυτοκτονεί στο σπίτι του στα Εξάρχεια, σε ηλικία 39 ετών, ο συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής Νικόλας Άσιμος. Ο Νικόλας Άσιμος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 20 Αυγούστου του 1949 από γονείς Κοζανίτες. Το πραγματικό το όνομα ήταν Νικόλαος Ασημόπουλος. Ο ταλαντούχος τραγουδοποιός, που προκαλούσε ποικιλες αντιδράσεις με την τέχνη και τη συμπεριφορά του, βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του με ένα σχοινί.





ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΩΓΟΥ

Στα 53 της χρόνια, στις 3 Οκτωβρίου 1993 η Κατερίνα Γώγου, η οργισμένη ποιήτρια των Εξαρχείων αποφασίζει να τερματίσει τη ζωή της, λαμβάνοντας υπερβολική δόση χαπιών και αλκοόλ. Άνθρωπος ασυμβίβαστος, μέσα από τους οργισμένους στίχους της καταδίκαζε τον πόνο και την αθλιότητα γύρω της.



Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!