ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Τέσσερα χρόνια φυλάκιση για τον Γιάννο Παπαντωνίου


Φυλάκιση τεσσάρων ετών και χρηματικό πρόστιμο 100.000 ευρώ στον πρώην υπουργό Γιάννο ...

Παπαντωνίου και στη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Αθήνας, για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.
Πρόκειται για το χρηματικό ποσό των 1.743,867,82 ευρώ που είχε βρεθεί μέσω της λίστας Λαγκάρντ, το οποίο είχαν σε λογαριασμό της τράπεζας HSBC και δεν είχε δηλωθεί στο πόθεν έσχες του 2009.
Το δικαστήριο όρισε επίσης να πληρώσουν ως αποζημίωση στο Δημόσιο από 20.000 ευρώ ο καθένας. Αξίζει να σημειωθεί πως το δικαστήριο, υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα Παναγιώτη Πουλιού, δεν ανέστειλε την εκτέλεση της ποινής των κατηγορουμένων κι όρισε ότι για να μην πάνε φυλακή θα πρέπει να εξαγοράσουν την ποινή προς 10 ευρώ την ημέρα.




Μάλιστα, ο πρόεδρος του δικαστηρίου είπε από έδρας ότι υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης του επίμαχου ποσού και πως ο κ. Παπαντωνίου γνώριζε εξαρχής την επίμαχη κατάθεση. «Υπήρξε μακρά και συντονισμένη προσπάθεια απόκρυψης του ποσού», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος, ενώ οι δικηγόροι υπεράσπισης του πρώην υπουργού ζήτησαν την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών, αυτών του προτέρου εντίμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, τα οποία όμως απορρίφθηκαν.
Η ίδια ποινή είχε επιβληθεί και πρωτόδικα, ενώ σε βάρος του πρώην υπουργού και της συζύγου του, εκκρεμεί δίκη για το ίδιο ποσό σε βαθμό κακουργήματος που αφορά τη δήλωση πόθεν έσχες του 2010 όταν το αδίκημα αυτό μετατράπηκε σε κακούργημα.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!