ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Αυτά θα πληρώσετε για τα τέλη κυκλοφορίας - Κατατέθηκε η τροπολογία



Τέλη κυκλοφορίας τεσάρρων ταχυτήτων για το 2016 προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε σο πολυνομοσχέδιο-σκούπα με τα προαπαιτούμενα μέτρα. Οι αυξήσεις που συνεπάγεται είναι της τάξης των 15 έως 80 ευρώ για αυτοκίνητα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και για τα οχήματα από το 2006 και μετά, ενώ για πρώτη φορά επιβάλλονται τέλη κυκλοφορίας και στα υβριδικά.

Μετάξύ άλλων προβλέπονται μειώσεις για τα παλαιότερης κυκλοφορίας οχήματα και συγκεκριμένα όσα ταξινομήθηκαν από το 2000 έως το 2005, επιβολή τελών και στα υβριδικά αυτοκίνητα, καθώς και φόρο ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων, με τα τέλη να κυμαίνονται από 0,9 ευρώ ανά γραμμάριο CO2 έως 3,72 ευρώ.

Ειδικότερα, με την τροπολογία, διατηρείται ο διαχωρισμός για επιβατικά αυτοκίνητα τα οποία ταξινομήθηκαν στην Ελλάδα πρώτη φορά μετά την 1η Νοεμβρίου 2010, ενώ τα οχήματα κατηγοριοποιούνται με βάση το έτος ταξινόμησης ως εξής:

Α’ ταξινόμηση στην Ελλάδα έως το 2000,
Α’ ταξινόμηση 2001-2005
Α’ ταξινόμηση από το 2006 και μετά



Στις τρεις πρώτες κατηγορίες τα τέλη κυκλοφορίας προσδιορίζονται με βάση τον κυβισμό του αυτοκινήτου και είναι ενιαία για ΙΧ έως 1.357 κ.ε., ενώ στη συνέχεια τα ΙΧ τα οποία πρωτοκυκλοφόρησαν έως το 2000 έχουν μικρότερα τέλη σε σχέση με τα ποιο «νέα».

Για αυτοκίνητα για τα οποία τα τέλη κυκλοφορίας προσδιορίζονται με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα η πρώτη κλίμακα στην οποία επιβάλλονται μηδενικά τέλη (0-100 γρ. διοξειδίου) περιορίζεται στα 90 γρ. διοξειδίου και στη συνέχεια, ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων επιβάλλονται τέλη κυκλοφορίας τα οποία κυμαίνονται από 0,9 ευρώ ανά γραμμάριο CO2 έως 3,72 ευρώ.

Τέλη και στα υβριδικά

Για πρώτη φορά επιβάλλονται τέλη και στα υβριδικά αυτοκίνητα. Των τελών κυκλοφορίας απαλλάσσονται τα υβριδικά αυτοκίνητα και μηχανές έως 1549 κ.εκ. ανεξάρτητα από την ημερομηνία πρώτης ταξινόμησης, ενώ για τα υβριδικά άνω των 1550 κ.εκ. τα τέλη κυκλοφορίας αντιστοιχούν στο 60% του ποσού που πληρώνουν τα κανονικά οχήματα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης επισήμανε την μείωση των βαρών για τα παλαιά αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και την αύξηση για τα νέας τεχνολογίας. «Οι αυξήσεις που έρχονται είναι μικρές» υποστήριξε, ωστόσο -σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους- υπολογίζεται ότι τα έσοδα θα αυξηθούν κατά 13.000.000 ευρώ ετησίως.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!