ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Κίνδυνος για κατρακύλα της τιμής του λαδιού στην Κρήτη



Σε απόγνωση βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες ελαιοπαραγωγοί της Κρήτης, οι οποίοι αναγκάζονται να πωλούν το ελαιόλαδο της χρονιάς σε εξευτελιστικές τιμές, προκειμένου να μπορέσουν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, την Εφορία και τις άλλες οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Παρά τις συστάσεις και τις εκκλήσεις των αγροτοσυνδικαλιστικών τους οργάνων, να πωλούν το ελαιόλαδο σταδιακά, προκειμένου να σώσουν την τιμή του προιόντος, τα χρέη και οι οφειλές πνίγουν τους αγρότες, με αποτέλεσμα να πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης από εμπόρους.

Σήμερα, η τιμή του ελαιόλαδου ξεκινάει από τα 2,80 ευρώ και ο κίνδυνος - αν οι παραγωγοί συνεχίσουν να δίνουν το ελαιόλαδο σε εξευτελιστικές τιμές - να μειωθεί ακόμα περισσότερο, είναι ορατός.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών εκπέμπουν SOS στην κυβέρνηση και καλούν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να πιστώσει άμεσα στους λογαριασμούς των αγροτών τις επιδοτήσεις, καθώς για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια δε δόθηκε η προκαταβολή του 50% της επιδότησης στους παραγωγούς. Και μάλιστα, είναι άγνωστο, αν τελικά, δοθεί το 70% των επιδοτήσεων, το πρώτο 10ήμερο του Δεκέμβρη, όπως είχε δεσμευτεί ο υπουργός.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!