ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

"Δικάζεται η ιστορία της Κρήτης". Που είναι η Κρήτη;



Καμία προσπάθεια εξωραϊσμού της αλήθειας δεν μπορεί να είναι σπουδαιότερη από τη διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης.

Ο Διονύσιος Σολωμός το είχε γράψει με τρόπο σαφή και άμεσο: «Εθνικόν είναι το αληθές».

Στην περίπτωση της αναγόρευσης του καθηγητή Ρίχτερ, τα δυο αυτά πράγματι ταυτίζονται.

Η αλήθεια είναι απλή και δυσάρεστη, διότι άλλο πράγμα οι αξιολογικές κρίσεις του Γερμανού καθηγητή που ελέγχονται επιστημονικά και άλλο πράγμα ποιος και πως επιλέγεται για την εξόχως τιμητική διάκριση του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Παρατηρώ ότι τις τελευταίες μέρες εμφανίζονται διάφορες γνωστές προοδευτικές γραφίδες των Αθηνών ως αυτόκλητοι υπερασπιστές του Χάιντς Ρίχτερ που με ιδιαίτερη ελαφρότητα προσπαθούν να επηρεάσουν την εξέλιξη της δίκης που διεξάγεται εδώ και δύο εβδομάδες στο Ρέθυμνο.

Εκτός από το γεγονός ότι χωρίς οι ίδιοι να διαβάσουν το επίμαχο βιβλίο παπαγαλίζουν αυτά που διαρρέει μέσω των δικτύων κοινωνικής δικτύωσης ο συνήγορος υπεράσπισης, εκείνο που προκαλεί περισσότερο είναι η προσπάθεια να αναγραφεί σε απόφαση Ελληνικού Δικαστηρίου ότι οι αμυνόμενοι Κρήτες παραβίασαν το Δίκαιο του Πολέμου με αγριότητες και ωμότητες και γι΄ αυτό και τιμωρήθηκαν με τα αντίποινα των κατακτητών.

Διότι είναι εύκολο και αυτονόητο να κρατάς το λάβαρο της ελευθερίας της σκέψης, της επιστήμης, των ιδεών.

Το δύσκολο είναι να διακρίνεις πότε με πρόσχημα την ελευθερία αυτή σκοπίμως αλλοιώνεται -εν προκειμένω- η Ιστορία. Και κακόβουλα -με ιδιαίτερα απαξιωτικό για ένα ολόκληρο λαό τρόπο- ξαναγράφεται.

Δεν θα σταθώ όμως σε εκείνους που υποστηρίζουν αυτήν την απαράδεκτη από κάθε άποψη αναθεώρηση της ιστορίας του τόπου μας, όσο στους σε εκείνους που από θέσεις ευθύνης αδιαφορούν.

Διότι είναι τραγικό για μια υπόθεση που αφορά την ιστορική μας μνήμη να απουσιάζουν σχεδόν επιδεικτικά οι φορείς της Κρήτης.

Είναι τραγικό όλο το βάρος υπεράσπισης της ιστορίας μας να το σηκώνουν 4-5 άνθρωποι που κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν γραφικοί από τις επιθέσεις των ψευτοπροοδευτικών γραφίδων.

Που είναι οι φορείς της Κρήτης. Που είναι η Περιφέρεια, οι Δήμοι, η Αρχιεπισκοπή, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών, οι σύλλογοι του νησιού;
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!