ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Χωρίς νερό η Βιάννος!- Διολοφθορές στο δίκτυο καταγγέλλει ο δήμαρχος και πάει στον εισαγγελέα



Ιδιαίτερα οδυνηρό είναι το φετινό καλοκαίρι για τους κατοίκους της Άνω Βιάννου, αφού πολύ συχνά οι βρύσες των σπιτιών στερεύουν! Το θέμα αποκαλύπτει η "Ηχώ της Βιάννου", η οποία ανέδειξε πριν δύο μήνες το πρόβλημα, όταν και εμφανίστηκε, και τότε υπήρξαν διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι «το πρόβλημα θα λυθεί». Πλην όμως, το πρόβλημα όχι μόνο δεν λύθηκε, αλλά, αντίθετα οξύνθηκε περαιτέρω, καθώς, όπως ήταν εκ προοιμίου δεδομένο, όσο θα εισερχόμασταν προς τους θερινούς μήνες θα υπήρχε αύξηση στη ζήτηση νερού. Οι όποιες προσπάθειες έχουν γίνει από πλευράς του Δήμου, αποδεικνύονται ατελέσφορες, αφού το πρόβλημα, όπως προαναφέρθηκε, αντί να επιλύεται οξύνεται.
Μια από τις αιτίες του κακού, ασφαλώς είναι οι ελλιπείς βροχοπτώσεις του περασμένου χειμώνα. Η βασικότερη όμως είναι (σε μια ακόμη περίπτωση) ο ανθρώπινος παράγοντας και συγκεκριμένα κάποιοι «γνωστοί-άγνωστοι», οι οποίοι παρεμβαίνουν στο δίκτυο και, αντί το νερό των πηγών να τροφοδοτεί απρόσκοπτα την κεντρική δεξαμενή, εκείνοι το οδηγούν στα περιβόλια και στα ελαιόδεντρά τους! Σε άλλες περιπτώσεις κάποιοι κόβουν τα λάστιχα μεταφοράς του νερού ή τα φράσουν με νάιλον!

Στην όλη ιστορία εμπλέκεται και ο τοπικός ΤΟΕΒ, ο οποίος, όπως δήλωσε στην "Ηχώ" ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης, «οφείλει να εξασφαλίζει πόσιμο νερό στην Άνω Βιάννο και εφ’ όσον υπάρχει περίσσευμα να το αξιοποιεί στην άρδευση». Σύμφωνα όμως με τον κ. Μπαριτάκη, αυτό δεν εφαρμόζεται, αφού, ο ΤΟΕΒ την ίδια ώρα που η Βιάννος αντιμετωπίζει τόσο και τέτοιο πρόβλημα, εκμεταλλεύεται για άρδευση το νερό της πηγής «Μάνα», το οποίο είναι κατάλληλο για την ύδρευση. Μάλιστα, όπως μας είπε ο Δήμαρχος Βιάννου, στις αλλεπάλληλες συσκέψεις με τον ΤΟΕΒ «πήραμε την διαβεβαίωση ότι θα οδηγήσει στην δεξαμενή το νερό της πηγής αυτής». Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει με συνέπεια το πρόβλημα να γίνεται ανυπόφορο. Μάλιστα οι κάτοικοι μιας γειτονιάς της Άνω Βιάννου και συγκεκριμένα του Σωρού, συνέλεξαν αρκετές υπογραφές ζητώντας από την δημοτική αρχή να δώσει λύση στο πρόβλημα.

«Είναι τραγικό να μην έχεις νερό στο σπίτι σου, ακόμη και να μαγειρέψεις», μας είπε ένας κάτοικος, ενώ οι επαγγελματίες του κεντρικού δρόμου βρίσκονται σε απόγνωση! «Δεν μπορούμε να πλύνουμε τα ποτήρια και τα φλιτζάνια του καφέ», μας είπαν με οργή, συμπληρώνοντας ότι «είμαστε ένα βήμα από το κλείσουμε τα καταστήματά μας». Κάποιοι, ετοιμάστηκαν για τις κοινωνικές εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου, αλλά νερό δεν υπήρχε για να κάνουν μπάνιο, ενώ κάποιες κυρίες που βρέθηκαν στο κομμωτήριο έμειναν στα… κρύα του λουτρού!
«Είναι τραγικό», σημείωσε με νόημα γέροντας Βιαννίτης, «να βάζουμε σε κάθε πότισμα ένα κυβικό νερό στα ελαιόδεντρα και στις βρύσες των σπιτιών μας να μην τρέχει νερό»!

Πάντως ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης κατήγγειλε όλες τις δολιοφθορές στον Εισαγγελέα. Δυστυχώς όμως, το πρόβλημα παραμένει και είναι πάρα πολύ σοβαρό, ενώ η κοινωνία είναι ένα μόλις βήμα πριν από την έκρηξη. Σίγουρα οι κάτοικοι της Άνω Βιάννου είναι οργισμένοι και ελάχιστα τους ενδιαφέρει αν φταίνε οι δολιοφθορείς ο Δήμος ή ο ΤΟΕΒ, αλλά θέλουν να τρέχει απρόσκοπτα νερό στα σπίτια.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!