ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη...



Σεισμική δόνηση 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 20.50 το απόγευμα της Τετάρτης (25/07) στην Κρήτη - Ανάστατοι οι κάτοικοι πετάχτηκαν από τα σπίτια τους - Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές - Τι φοβούνται οι σεισμολόγοι

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου το μέγεθος του σεισμού ήταν 5,4 Ρίχτερ. Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός σε ολόκληρο το νησί, με τους κατοίκους να πετάγονται έντρομοι έξω από τα σπίτια τους. Μάλιστα, πολλοί αναγνώστες του Newsbomb.gr ανάφεραν ότι ο σεισμός έγινε αισθητός στην Πάρο και στην Κάρπαθο, ενώ κουνήθηκε και η Κύπρος και η Τουρκία.




Το επίκεντρο του ισχυρού σεισμού εντοπίζεται στα 20 χιλιόμετρα από το Παλαιόκαστρο Λασιθίου και το βάθος του υπολογίζεται στα 70 χλμ.

Προς το παρόν, όπως μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα, δεν έχουν προκληθεί ζημιές από τον σεισμό, ενώ οι αρχές του νησιού βρίσκονται επί ποδός.

Ο χάρτης του σεισμού από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό κέντρο



Οι περιοχές που ταρακουνήθηκαν από τη δόνηση:



Τσελέντης: «Αναμενόμενος ο σεισμός»

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο σεισμολόγος κ. Άκης Τσελέντης για τον σεισμό στην Κρήτη, καθώς όπως ανέφερε, η συγκεκριμένη περιοχή δίνει σεισμικές δονήσεις. Χαρακτηριστικά ο σεισμολόγος είπε: «ήταν αναμενόμενος ο σεισμός, η περιοχή είναι σεισμογενής και δίνει δονήσεις αυτής της εντάσεως».

Στην ερώτηση αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ο κ. Τσελέντης τόνισε ότι πρέπει να περιμένουμε να δούμε τη μετασεισμική ακολουθία, ωστόσο κατά τη γνώμη του αυτός ήταν ο κύριος.

Ήταν ο κύριος σεισμός; - Τι φοβούνται οι σεισμολόγοι

Οι σεισμολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τον ισχυρό σεισμό που ταρακούνησε την Κρήτη απ’ άκρη σ’ άκρη.

Ο σεισμολόγος κ. Ευθύμιος Λέκκας, σύμφωνα με την ΕΡΤ, επισημαίνει ότι πρόκειται για έναν πολύ ισχυρό σεισμό, ενώ εκφράζει επιφυλάξεις για το αν είναι ο κύριος σεισμός ή ενδέχεται να ακολουθήσει και νέος ισχυρός.

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και είναι σε επιφυλακή για την εξέλιξή του.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!