ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο δήμο Βιάννου



Οι άνεμοι που έφτασαν στα τέλη Ιανουαρίου το επίπεδο μικρού τυφώνα και έπληξαν τον δήμου Βιάννου στην Κρήτη, είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλες ζημιές και 380 συνάνθρωποί μας να υποστούν ζημιές στην περιουσία τους. Η ένταση των ανέμων έφτασε το επίπεδο μικρού τυφώνα. Ο δήμος Βιάννου ζήτησε και πέτυχε παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Ο δήμαρχος Παύλος Μπαριτάκης, είπε χαρακτηριστικά: «Μας δόθηκε από όσα γνωρίζω, απλά περιμένουμε το επίσημο έγγραφο από τον γγ Πολιτικής Προστασίας.

Είχαμε σημαντικές ζημιές από τις ανεμοθύελλες που έπληξαν την περιοχή μας στα τέλη Γενάρη. Είμαστε σε μια φάση καταγραφής των ζημιών και καταβολής των αποζημιώσεων. Αυτή την στιγμή γίνεται η εξατομίκευση των ζημιών. Οι άνεμοι για ένα τετραήμερο έπλητταν την περιοχή μας με ταχύτητες 190-200 χιλιομέτρων. Έφτασαν δηλαδή το επίπεδο μικρού "τυφώνα". Είχαμε πολλές ζημιές σε καλλιέργειες, θερμοκήπια, δρόμους κλπ. Ζητάμε να ενταχθούμε στα προβλεπόμενα από τον νόμο, όπως φορολογικές ρυθμίσεις. Έχουν καταγραφεί στην περιοχή μας 380 πληγέντες. Άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο».

Την παράταση στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης είχε ζητήσει ο δήμαρχος από την Περιφέρεια Κρήτης. Ο δήμαρχος της Βιάννου βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα, μαζί με τον δήμαρχο Ανωγείων Μανώλη Καλλέργη στα γραφεία της Περιφέρειας όπου έθιξαν θέματα υποδομών και ανάπτυξης που αφορούν τους ορεινούς δήμους Ανωγείων και Βιάννου καθώς και του προβλήματος της λειψυδρίας

Μάλιστα, ο δήμαρχος Βιάννου αφού αναφέρθηκε στα θέματα των καταστροφών ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την συμβολή του στην αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί στις υποδομές του δήμου Βιάννου αλλά και για την θετική του εισήγηση στον γ.γ. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας-ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου- να δοθεί παράταση μέχρι τέλη Ιουνίου στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην περιοχή προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες καταγραφής και αποκατάστασης των ζημιών. Ο αριθμός των 380 πληγέντων σύμφωνα με την Περιφέρεια Κρήτης, αντιστοιχεί στο 40% των καλλιεργούμενων θερμοκηπιακών εκτάσεων στο Δήμο Βιάννου.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!