ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Ρώσοι και Άραβες επενδυτές θέλουν να αγοράσουν κοψοχρονιά ξενοδοχεία στην Κρήτη

Στην αγορά μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων της Κρήτης  στοχεύουν μεγάλοι  ξένοι επενδυτές εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κρίση που αν μ τι άλλο έχει οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία ξενοδόχους του νησιού.
Όπως δηλώνει στο Flashnews.gr η κυρία Άρτεμις Μαυράκη πρόεδρος Μεσιτών Ελλάδος και του Συλλόγου Κτηματομεσιτικών γραφείων Ηρακλείου -Λασιθίου, το ενδιαφέρον αυτό παραμένει για την ώρα στα πλαίσια της διερεύνησης καθώς οι ξένοι επενδυτές θεωρούν πως οι τιμές είναι ακόμα υψηλές, προσδοκώντας ότι το 2012 θα υπάρξει μεγαλύτερη μείωση.
Η κ. Μαυράκη σημειώνει πως η ζήτηση αφορά κυρίως ξενοδοχειακές τουριστικές μονάδες 5 αστέρων με περισσότερα από 500-660 κρεβάτια  και πάνω στη θάλασσα.
Παράλληλα όπως επισημαίνει η πρόεδρος των κτηματομεσιτών , η οικονομική κρίση έχει παίξει συμβάλει σημαντικά στην διάθεση για πώληση μικρών τουριστικών μονάδων στην Κρήτη, της τάξεως των 200- 300 κλινών,  καθώς αυτές οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν την τρέχουσα περίοδο πρόβλημα.
Σε οτι αφορά την εθνικότητα των επίδοξων επενδυτών η κ. Μαυράκη τονίζει πως στην πλειονότητα τους είναι Ρώσοι και Άραβες, ενώ σε οτι αφορά τη διαμόρφωση των τιμών, εκτιμά πως η μείωση των τιμών το 2012 την οποία αναμένουν οι αγοραστές θα είναι της τάξεως του 5% με 10% καθώς η αγορά είναι ήδη συμπιεσμένη.
Ανάλογο είναι το κλίμα και στην Δυτική Κρήτη, όπως τονίζουν  στο Flashnews.gr η αντιπρόεδρος των μεσιτικών γραφείων των Χανίων κ. Ελενα Οικονομάκη όπως και  το μέλος του  Δ.Σ του συλλόγου, κυρία Εφη Σγουράκη.
Η κυρία Οικονομάκη τονίζει πως υπάρχει ενδιαφέρον καθώς και πολλές ερωτήσεις κυρίως από Ρώσους αλλά και κάποιους Κύπριους επενδυτές  που ευελπιστούν ότι πολύ άμεσα ότι θα πέσουν οι τιμές και άρα θα μειωθεί το κόστος της επένδυσης τους.
Η κ. Σγουράκη επισημαίνει πως σε οτι αφορά τα Χανιά υπάρχει μεγάλη προσφορά συνέπεια της οικονομικής κρίσης τόσο σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες όσο και σε μικρότερες, με πολύ μεγαλύτερη να είναι η προσφορά στις μικρές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.
Οι μικροί ιδιοκτήτες σημειώνει η κ. Σγουράκη πέραν του ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο επαγγελματικό τοπίο έτσι όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, επίσης είναι φορτωμένοι με δάνεια.
Στις μεγάλες μονάδες η προσφορά είναι μικρότερη, αλλά καταγράφεται πολύ μεγάλη ζήτηση. Οι επενδυτές και σε αυτή  την περίπτωση προέρχονται κυρίως από τη Ρωσία αλλά και από Γερμανία και Γαλλία, ενώ κυρίως στόχος τους είναι λόγω των οικονομικών συνθηκών η αγορά στις μικρότερες δυνατές τιμές.
Αξίζει να σημειωθεί όπως αναφέρει η κυρία Σγουράκη οτι έχουν δημιουργηθεί εταιρείες στο εξωτερικό, οι οποίες αγοράζουν στην Ελλάδα ξενοδοχειακές μονάδες υψηλού ρίσκου, λόγω του ότι θα τι ς βρουν πάρα πολύ χαμηλή τιμή.


Flashnews.gr/Ανδρέας Γερακάκης
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!