ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Η φωτιά έσβησε και το Ηράκλειο… μετρά τις πληγές του - Στον εισαγγελέα μια 22χρονη (pics)


Σκηνικό πολέμου στήθηκε χθες βράδυ στο Ηράκλειο, κατά τη διάρκεια της πορείας για τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.



Κεντρικά σημεία της πόλης θύμιζαν πεδίο μάχης. Οι συγκρούσεις ανάμεσα σε άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και ανδρών της αστυνομίας ξεκίνησαν από το Δικαστικό Μέγαρο και γρήγορα επεκτάθηκαν στα Λιοντάρια και τις γύρω περιοχές.

Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν σε τράπεζες, όπως επίσης και στη Βικελαία Βιβλιοθήκη, όπου δεν έμεινε… μάρμαρο! Απ’ τους βανδαλισμούς δεν γλίτωσαν ούτε οι καφετέριες, τα τραπεζοκαθίσματα των οποίων έγιναν «όπλα» στη «μάχη» των θερμοκέφαλων νεαρών με την ΕΛ.ΑΣ.





Μετρούν τις πληγές τους

Μια μόλις μέρα μετά, οι αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς οι τοπικοί επιχειρηματίες προσπαθούν, με μια ψύχραιμη ματιά, να καταγράψουν το μέγεθος των… πληγών που άφησε πίσω της η χθεσινή, επεισοδιακή νύχτα στο Ηράκλειο.

Με σφυρί και αντιασφυξιογόνο μάσκα

Μια νεαρή κοπέλα, που φέρεται να είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στα χθεσινά έκτροπα, συνέλαβε η αστυνομία.

Στην κατοχή της συλληφθείσας βρέθηκε ένα… σφυρί. Η κοπέλα μάλιστα φορούσε αντιασφυξιογόνο μάσκα για να μπορεί να δρα ανενόχλητη μέσα στα χημικά που έπεσαν και τα οποία δημιούργησαν μια ομολογουμένως αποπνικτική ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης.



Η 22χρονη φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης οδηγήθηκε το πρωί της Κυριακής στον Εισαγγελέα. Της ασκήθηκε ποινική δίωξη για φθορά ξένης περιουσίας, ενώ ζήτησε και πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί τις επόμενες μέρες.

Ανακοίνωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου για την αστυνομοκρατία στη πορεία της 6ης Δεκέμβρη

"Το απόγευμα της 6ης Δεκέμβρη το Ηράκλειο πλημμύρισε από διαδηλωτές, νέους και νέες, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενους, άνεργους, σωματεία και συλλογικότητες σε μία μέρα αντίστασης και μνήμης, μία μέρα τιμής στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και αλληλεγγύης στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού, στο δικαίωμά του για μόρφωση.

Αυτό που αντίκριζε ο οποιοσδήποτε στο κέντρο του Ηρακλείου χτες ήταν μια αστυνομοκρατούμενη πόλη, γεμάτη με διμοιρίες ΜΑΤ και ανθρώπους τις ασφάλειας να έχουν κατακλύσει κάθε γωνία, ειδικά στα πέριξ του κατειλημμένου Δημαρχείου.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια των δυνάμεων καταστολής να τρομοκρατήσει τον κόσμο με τη γνωστή και αγαπημένη τακτική των δακρυγόνων και της ρίψης κρότου λάμψης. Προσπάθειες που μόνο στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο που αντιστέκεται και να παρατείνει ακόμα περισσότερο τη ζωή της ακροδεξιάς συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Η απάντηση στην αυταρχικότητα και τη καταστολή δόθηκε στο δρόμο, με τη πορεία να καταλήγει στο κατειλημμένο Δημαρχείο, το οποίο είχε αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Σαν Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου δε πρόκειται να τρομοκρατηθούμε και θα ξαναβρεθούμε στους δρόμους με όλους και όλες που πλήττονται από τις πολιτικές των τελευταίων ετών. Δίνουμε το επόμενο ραντεβού τη Κυριακή 7 Δεκέμβρη στις 6μμ στη πλατεία Ελευθερίας, στην πορεία για τον Προϋπολογισμό."

Το σκηνικό πολέμου που στήθηκε απόψε στο Ηράκλειο αναπαριστούν καλύτερα απ’ όλους οι φωτογραφίες του image-services.gr
epeisodia1
epeisodia1
epeisodia1
epeisodia1
epeisodia1
epeisodia1


epeisodia1

epeisodia1

epeisodia1
epeisodia1
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!