ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Η υπερθέρμανση του πλανήτη: Δύο αιώνες σε δύο λεπτά!

Αυτό το βίντεο αποτυπώνει μέσω γραφικών την υπερθέρμανση του πλανήτη από το 1800 μέχρι και σήμερα


Ο πιο σημαντικός δείκτης της υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι οι αλλαγές της γης και της θάλασσας όσον αφορά στη θερμοκρασία της επιφάνειας. Η προσέγγιση αυτή έχει επικριθεί με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής των σταθμών καταγραφής και των μεθόδων για τη διόρθωση των συστηματικών σφαλμάτων.

Όμως το Berkeley Earth Surface Temperature group αντιμετωπίζει τις επικρίσεις των προηγούμενων μελετών ανάλυσης θερμοκρασία και ετοιμάζει ένα ανοιχτό αρχείο που θα επιτρέψει την ταχεία αντιμετώπιση των περαιτέρω κριτικών ή προτάσεων.

Σε αυτή τη μελέτη, η ομάδα χρησιμοποιεί περισσότεροι από 39.000 σταθμούς καταγραφής, η οποία είναι πενταπλάσιοι απο τους μέχρι τώρα 7280 σταθμούς που χρησιμοποιήθηκαν στα Μηνιαία παγκόσμια στοιχεία δικτύου Κλιματολογίας (GHCN-M), που μέχρι τώρα έχει ως αντικείμενο μελέτης την αλλαγή του κλίματος.

Τα αποτελέσματα, που παρουσιάζονται σε αυτό το βίντεο, είναι μια αναπαράσταση των ανωμαλιών της θερμοκρασίας της επιφάνειας της γης. Αυτό το βίντεο δημιουργήθηκε από ένα σύνολο δεδομένων γίνεται με το συνδυασμό 1.600.000.000 εκθέσεων θερμοκρασίας από 15 προϋπάρχοντα αρχεία δεδομένων, από το 1800 μέχρι σήμερα.

Τα αποτελέσματα αυτά περιλαμβάνουν την καλύτερη εκτίμηση για την παγκόσμια αλλαγή της θερμοκρασίας, καθώς και εκτιμήσεις για το πού βρίσκονται οι μέχρι τώρα αβεβαιότητες και λάθος εκτιμήσεις για την αλλαγή της θερμοκρασίας.

Ο χάρτης του κόσμου δείχνει την ανωμαλία της θερμοκρασίας σε σχέση με την πάροδο του χρόνου. Το διάγραμμα στο κάτω μέρος δείχνει τις αλλαγές στην παγκόσμια γης επιφάνεια θερμοκρασίες. Η ανάλυση του Berkeley Earth Surface Temperature group δείχνει ότι η θερμοκρασία στη γη έχει αυξηθεί κατά 0,911 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο από το 1950.

Guardian
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!