ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει τον Παπαδήμο για πρωθυπουργό στις επερχόμενες εκλογές;

“Βόμβα” με Παπαδήμο ετοιμάζουν στο ΠΑΣΟΚ;


Εν αναμονή της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, που είναι εξαιρετικά πιθανό να οδηγήσει το Κίνημα στα πρόθυρα μιας μη αναστρέψιμης σύγκρουσης, αν όχι της διάσπασης, οι φήμες… χορεύουν.
Σύμφωνα λοιπόν με ένα σενάριο το οποίο ακούγεται έντονα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, είναι πολύ πιθανό ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος δεν προτίθεται να αποχωρήσει άμεσα από την προεδρία του Κινήματος, αλλά να δρομολογήσει διαδικασίες που θα παραπέμψουν τις εξελίξεις για το φθινόπωρο του 2012, θα ρίξει στο τραπέζι τη στήριξη του Λουκά Παπαδήμου ως υποψήφιου πρωθυπουργού στις πρόωρες εκλογές.


Με την πρόταση αυτή, εκτιμάται ότι ο σημερινός Πρόεδρος του Κινήματος θα δεσμεύσει τους επίδοξους διαδόχους του, στην κατεύθυνση της αποδοχής της «διαρχίας» για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, με διπλό επιχείρημα: Απ’ τη μια τη διατήρηση της ενότητας του ΠΑΣΟΚ, η οποία είναι εξαιρετικά πιθανό να υπονομευτεί, στην περίπτωση που προκύψουν συγκρουσιακές διαδικασίες διαδοχής, σε μια εποχή μάλιστα κατά την οποία η προσφυγή στη βάση συνιστά… πολιτική αυτοκτονία.


Απ’ την άλλη, θεωρείται δεδομένο ότι κανένας από τους δελφίνους, που σχεδόν όλοι συμμετέχουν στη σημερινή κυβέρνηση, δεν θα εκφράσει αντιρρήσεις για το πρόσωπο του Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος εμφανίζεται ως ενοποιητικό στοιχείο ευρύτερων πολιτικών δυνάμεων.


Η κρίσιμη παράμετρος του παραπάνω στρατηγικού σχεδιασμού βεβαίως, αφορά στο τι έχει να πει για την πρόταση ο ίδιος ο άμεσα ενδιαφερόμενος. Ο Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος την ίδια κιόλας μέρα που συμφώνησε να αναλάβει καθήκοντα πρωθυπουργού, υπογράμμισε σε όλους τους τόνους και με έμφαση ότι… δεν είναι πολιτικός.


Αν το σενάριο προχωρήσει, το επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να οδηγηθεί στις επόμενες εκλογές στηρίζοντας για υποψήφιο πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο. Και μετά τις εκλογές, να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη διαδοχή.



Πηγή: statesmen
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!