ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Στην "κατάψυξη" η Κρήτη - Προβλήματα στο οδικό δίκτυο.



"Δεμένα" τα πλοία στα λιμάνια - Θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν για την Κρήτη - Απαγορευτικό απόπλου των πλοίων μέχρι νεοτέρας - Κλειστός ο δρόμος προς τη Σούγια, μετά το Σέμπρωνα - Με αλυσίδες η κυκλοφορία προς τα Σφακιά και το Οροπέδιο Λασιθίου


Στην "κατάψυξη" η Κρήτη - Προβλήματα στο οδικό δίκτυο
Σκηνικό ... Ψηλορείτη και Λευκών Ορέων σε όλη την Κρήτη θα έχουμε σε λίγο. Ήδη έχει χιονίσει στις συνήθεις ... ύποπτες περιοχές όπως τα Ανώγεια, στα χωριά της ρίζας, στα Κρουσανιώτικα, στο Οροπέδιο Λασιθίου, στις Μαδάρες και το χιόνι κατεβαίνει χαμηλότερα. Το βράδυ αναμένουμε χιόνι και σε μικρότερο υψόμετρο αν αφήσει ο αέρας...

Ωστόσο, τα πρώτα προβλήματα στο οδικό δίκτυο έκαναν την εμφάνισή τους, καθώς σε κάποια σημεία ο δρόμος έχει ήδη κλείσει, ενώ αλλού είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Χανιά

Συγκεκριμένα στην περιφερειακή ενότητα Χανίων, προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή του Ομαλού, με το δρόμο προς τη Σούγια, μετά το Σέμπρωνα, καθώς και το δρόμο από Ασκύφου μέχρι την Ίμπρο στο ύψος των Λάκκων, να είναι κλειστοί.

Η κυκλοφορία προς τα Σφακιά εκτελείται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ κατολίσθηση σημειώθηκε στο δρόμο Φουρνέ - Μεσκλά, χωρίς ωστόσο να κλείσει ο δρόμος.

Κλειστή από το 17ο χιλιόμετρο ήταν και η οδική αρτηρία από Χανιά προς Ομαλό.

Λόγω αδυναμίας πρόσβασης, κλειστά παρέμειναν τα δημοτικά και νηπιαγωγεία σε Κάνδανο, Ροδοβάνι και Ασή Γωνιά.

Ρέθυμνο

Στο νομό Ρεθύμνου, η χιονόπτωση ολοένα και πυκνώνει. Ο δρόμος Αρκαδίου - Αμαρίου είναι προς το παρόν προσβάσιμος, ωστόσο δεν αποκλείεται, σύντομα, οι οδηγοί να χρειαστούν αντιολισθητικές αλυσίδες. Στα Ανώγεια χιονίζει, χωρίς να έχει κλείσει ο δρόμος.

Λασίθι

Στο Λασίθι, στο "κόκκινο" βρίσκεται το Οροπέδιο Λασιθίου, όπου χιονίζει. Από την πλευρά του Αγίου Νικολάου απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, καθώς το χιόνι έχει φθάσει τα 8-10 εκ., ενώ από την πλευρά του Ηρακλείου ο δρόμος είναι ανοικτός.

Κανένα πρόβλημα δεν έχει αναφερθεί, μέχρι στιγμής, στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Κρήτης έχουν από νωρίς σπεύσει στα σημεία, όπου υπάρχει πρόβλημα και επιχειρούν προκειμένου να είναι εφικτή η κυκλοφορία των οχημάτων. Εξαιρετικά προσεκτικοί καλούνται να είναι οι οδηγοί, να μην αναπτύσσουν ταχύτητα, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να είναι εξοπλισμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, καθώς σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου, δεν αποκλείεται σύντομα... να τις χρειαστούν.

Απαγορευτικό απόπλου 
"Δεμένα" παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια, καθώς σε ισχύ εξακολουθεί να είναι απαγορευτικό απόπλου λόγω των θυελλωδών ανέμων εντάσεως ως και 9 μποφώρ, που πνέουν στο Νοτιοανατολικό και το Νοτιοδυτικό Αιγαίο.

Το απαγορευτικό ισχύει μέχρι νεοτέρας, ενώ σε περίπτωση που αρθεί, τα πλοία θα αποπλεύσουν την προγραμματισμένη ώρα, δηλαδή 21.30 και 22.00.

Στο λιμάνι του Ηρακλείου παραμένουν τα πλοία "Λευκά Όρη" και "Φαιστός Παλάς" που εκτελούν το δρομολόγιο "Ηράκλειο - Πειραιάς", ενώ δεν κατέπλευσαν, το πρωί, στο λιμάνι τα πλοία από τον Πειραιά.

Στην "κατάψυξη" η Κρήτη
Χειμερινός θα είναι ο καιρός και σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα, με παγετό, που τοπικά στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός. Στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, την Εύβοια, τις Σποράδες,τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο.

Οι άνεμοι που θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, φθάνοντας στο Αιγαίο τοπικά τα 8 με 9 μποφόρ, θα κάνουν το κρύο εντονότερο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Πιο συγκεκριμένα, για την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα νότια πεδινά και ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!