ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Αγωνία για τις φημολογούμενες αυξήσεις στις εισφορές του ΟΓΑ.

Αγωνία για τις φημολογούμενες αυξήσεις στις εισφορές του ΟΓΑ Επιστολή προς το διοικητή του ΟΓΑ στέλνει ο δήμαρχος Βιάννου, ζητώντας πληροφορίες - Αναφορά Φρ.Παρασύρη
Πληροφορίες για της φημολογούμενες αυξήσεις στις εισφορές ΟΓΑ ζητάει ο δήμαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης, με επιστολή του προς το διοικητή του ΟΓΑ, Π.Πέτρουλα, η οποία κοινοποιείται στους βουλευτές του ν.Ηρακλείου.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ 

Κύριε Διοικητά,
Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε δέκτες πληροφοριών ότι πρόκειται ο ΟΓΑ να προβεί σε αυξήσεις στις εισφορές των αγροτών.
Στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο Ελληνικός λαός θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι αγρότες του Δήμου μας κατά τα τελευταία χρόνια έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση η οποία οφείλεται στις συνεχώς αυξανόμενες τιμές των εισροών στις καλλιέργειες (φυτιπολλαπλασιαστικό υλικό, καύσιμα, λιπάσματα, κ.α.) και στις μειωμένες τιμές πώλησης των αγροτικών τους προϊόντων.
Επίσης, τα τελευταία τρία χρόνια, προστέθηκαν και οι απανωτές καταστροφές από ακραία καιρικά φαινόμενα, ασθένειες και οι προσβολές στις καλλιέργειες, με αποτέλεσμα όλος ο αγροτικός πληθυσμός να στενάζει οικονομικά, οδηγώντας τους σε οικονομική δυσπραγία ούτως ώστε να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν ούτε καν στην πληρωμή του λογαριασμού του νερού άρδευσης των καλλιεργειών τους.
Κύριε Διοικητά, σας καλούμε να μην προβείτε σε οποιαδήποτε αύξηση στις εισφορές των αγροτών που θα τους οδηγήσει σε ακόμη πιο δύσκολη οικονομική θέση και θα κάνει την προσπάθεια τους, για συμπιέσουν το κόστος παραγωγής και να παραμείνουν ανταγωνιστικοί, ακόμη δυσκολότερη.
Φραγκίσκος Παρασύρης: « Να μην αυξηθούν οι εισφορές ΟΓΑ» 

Την αντίθεση του στο ενδεχόμενο αυξήσεων των εισφορών του ΟΓΑ εξέφρασε με αναφορά του, που απευθύνεται προς τους Υπουργούς Εργασίας κ.  Γ. Κουτρουμάνη  και Αγροτικής Ανάπτυξης , κ. Κ. Σκανδαλίδη, ο βουλευτής Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης.

Στηριζόμενος πάνω σε Υπόμνημα της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Βιάννου στο οποίο αναφέρεται ότι κυκλοφορούν το τελευταίο διάσημα πληροφορίες περί αυξήσεων των εισφορών του ΟΓΑ , ο κ. Παρασύρης σημειώνει, ότι αγρότες σε όλους τους Δήμους του νομού Ηρακλείου και ιδιαίτερα του Δήμου Βιάννου τα τελευταία χρόνια έχουν εξαναγκαστεί σε συνεχή υποβάθμιση του επιπέδου διαβίωσης τους και σε εισοδηματική απώλεια, αφενός λόγω αυξημένου κόστους παραγωγή και αφετέρου  λόγω των μειωμένων τιμών πώλησης των αγροτικών τους προϊόντων.

Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε και τις έντονες καταστροφές στην παραγωγή τα τελευταία χρόνια από ακραία καιρικά φαινόμενα κοκ.

Με βάση αυτά τα δεδομένα ο κ. Παρασύρης καλεί τους αρμόδιους  Υπουργούς να παρέμβουν ώστε να μην υπάρξει οποιαδήποτε αύξηση στις εισφορές των αγροτών που θα τους οδηγήσει σε ακόμη δυσκολότερη οικονομική θέση.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!