ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Στη Βουλή τα ΙΚΑ Βιάννου & Αρκαλοχωρίου.


Παρεμβάσεις από το βουλευτή ΠΑΣΟΚ Μ.Στρατάκη και τον ανεξάρτητο βουλευτή, στέλεχος της ΔΗ.ΣΥ. Λ.Αυγενάκη καθώς και από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Κριτσωτάκη

Στη Βουλή τα ΙΚΑ Βιάννου & Αρκαλοχωρίου
Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλη Στρατάκη στην επιστολή του Δημάρχου Βιάννου κ.Μπαριτάκη σχετικά με την επαναλειτουργία του Παραρτήματος του ΙΚΑ στη Βιάννο, καθώς ο βουλευτής κατέθεσε Αναφορά προς Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ.Κουτρουμάνη.
Όπως αναφέρεται στην σχετική επιστολή του Δήμου Βιάνου:
"Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την συζήτηση που είχατε με τον βουλευτή Ηρακλείου κ.Παρασύρη σχετικά με την λειτουργία των Παραρτημάτων ΙΚΑ του Ν. Ηρακλείου. Ενώ, λοιπόν, προκλητικά αγνοήσατε τις θέσεις μας που ως τοπική κοινωνία σας γνωστοποιήσαμε και μονομερώς αποφασίσατε την αναστολή λειτουργίας του παραρτήματος ΙΚΑ στην Βιάννο, έρχεσθε σήμερα και διαπιστώνετε ότι θα λαμβάνετε υπόψιν σας τις απόψεις των τοπικών φορέων πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε ενέργεια που να αφορά την λειτουργία παραρτημάτων ΙΚΑ.
Με βάση τα παραπάνω σας καλούμε και απαιτούμε πλέον την άμεση επαναλειτουργία του παραρτήματος ΙΚΑ ΕΤΑΜ ΒΙΑΝΝΟΥ διαφορετικά θα είστε απόλυτα ανακόλουθος με αυτά που ο ίδιος επικαλείσθε. Οφείλετε άμεσα να αποκαταστήσετε την άδικη συμπεριφορά σας προς τον Δήμο Βιάννου και να πράξετε το αυτονόητο με βάση πάντα τα λεγόμενα σας.
Καλούμε επίσης τους Βουλευτές Ηρακλείου να πάρουν θέση και με βάση τις παλαιότερες επιστολές μας αλλά και την ξεκάθαρη πλέον τοποθέτηση του Διοικητή του ΙΚΑ για σεβασμό στις αποφάσεις των τοπικών φορέων να σταθούν δίπλα στις θέσεις του Δήμου Βιάννου και άμεσα να επαναλειτουργήσει το τοπικό Υποκατάστημα ΙΚΑ.
Να σας υπενθυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο παράρτημα του ΙΚΑ στον Δήμο μας εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών σε απόσταση άνω των 40 χλμ. χωρίς την ύπαρξη τακτικής συγκοινωνίας δυσκολεύοντας καθημερινά τους πολίτες που θέλουν να έχουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Ιδρύματος.
Οι πολίτες του Δήμου Βιάννου δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας ούτε και είναι. Γι' αυτό σας καλούμε να αναθεωρήσετε την απόφαση σας και να συνεχίσει την λειτουργία του το τοπικό Υποκατάστημα ΙΚΑ ΕΤΑΜ ΒΙΑΝΝΟΥ προς εξυπηρέτηση των πολιτών του Δήμου".
Ο Λ.Αυγενάκης για το ΙΚΑ Αρκαλοχωρίου
Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχεδιάζει την κατάργηση υποκαταστημάτων και παραρτημάτων του ΙΚΑ στην ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου ή την υποβάθμισή τους σε γραφεία, στο πλαίσιο περικοπών. Ανάμεσα στις καταργήσεις δυστυχώς συμπεριλαμβάνεται και το παράρτημα του ΙΚΑ Αρκαλοχωρίου, στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας, το οποίο εξυπηρετεί περισσότερους από 60.000 ασφαλισμένους ετησίως.
Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, ζητά να επανεξεταστεί η κατάργηση του εν λόγω παραρτήματος, καθώς καθημερινά διεκπεραιώνει έναν μεγάλο όγκο συναλλαγών των πολιτών, εξυπηρετώντας μία περιοχή με πλήθος επιχειρήσεων και ασφαλισμένων.
Ειδικότερα, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, ο κ. Αυγενάκης αναφέρει στον αρμόδιο Υπουργό ότι οι ανάγκες τις περιοχής είναι τόσο αυξημένες που το παράρτημα του ΙΚΑ Αρκαλοχωρίου, όχι μόνο δεν θα έπρεπε να καταργηθεί, αλλά αντιθέτως να αναβαθμιστεί σε υποκατάστημα, ώστε να προσφέρει ποιοτικότερες υπηρεσίες και διευκολύνσεις προς τους πολίτες.
Επιπλέον, η κατάργηση του παραρτήματος του ΙΚΑ Αρκαλοχωρίου θα δημιουργούσε πολλά προβλήματα, αλλά και μεγάλη οικονομική επιβάρυνση στους κατοίκους, καθώς οι χιλιάδες ασφαλισμένοι που εξυπηρετούνται, θα πρέπει να διανύουν πολλά χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν από τις υπηρεσίες του κεντρικού καταστήματος του ΙΚΑ στο Ηράκλειο.
Η παρέμβαση του Α. Κριτσωτάκη
Και βουλευτής Ηρακλείου, Μιχάλης Κριτσωτάκης, καταθέτει αναφορά την επιστολή του Δήμου Βιάννου ν. Ηρακλείου προς τον κ. Διοικητή του ΙΚΑ, με την οποία, αφού επισημαίνει πως προκλητικά αγνοήθηκαν οι θέσεις τους ως τοπική κοινωνία και μονομερώς αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας του παραρτήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Βιάννου, έρχεται σήμερα και δηλώνει ότι θα λαμβάνει υπ’ όψιν του τις αποφάσεις και απόψεις των τοπικών φορέων πριν από κάθε ενέργεια σχετική με τη λειτουργία παραρτημάτων ΙΚΑ, τονίζει ότι οι πολίτες του Δήμου Βιάννου δεν είναι και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, υπενθυμίζει ότι «το συγκεκριμένο παράρτημα του ΙΚΑ στη Βιάννο εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών σε απόσταση άνω των 40χλμ. χωρίς την ύπαρξη τακτικής συγκοινωνίας» και απαιτείτην άμεση επαναλειτουργία  του παραρτήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Βιάννου.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!