ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Αυξήθηκε η τουριστική κίνηση στην Ελλάδα

Αύξηση κατά 10,4% εμφάνισαν οι αφίξεις των τουριστών στη χώρα μας το εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου του 2011...
σύμφωνα με στοιχεία της Ερευνας Συνόρων που πραγματοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι ευρωπαϊκές χώρες εμφάνισαν άνοδο της τάξης του 11,2% συγκριτικά με το ίδιο χρονικό διάστημα του 2010, με την Πορτογαλία (89,9%), το Λουξεμβούργο (52,6%), τη Ρωσία (58%), τη Σουηδία (23,4%) και το Βέλγιο (32,3%) να κρατούν τα σκήπτρα στις αφίξεις. Αυξητικές τάσεις παρουσίασαν η Γερμανία (12,9%), η Ιταλία (9,2%) και η Ολλανδία (7,1%), ενώ σημαντική ήταν και η προσέλευση των τουριστών από τις Βαλκανικές χώρες, με την Αλβανία να σημειώνει άνοδο κατά 75,9%. Την προτίμησή τους στην Ελλάδα έδειξαν και οι χώρες της Αμερικής, οι οποίες στο σύνολό τους εμφάνισαν άνοδο κατά 9%, με τους Βραζιλιάνους (80,7%) που επιλέγουν τη χώρα μας για διακοπές να αυξάνονται αισθητά χρονιά με τη χρονιά.

Μείωση στις αφίξεις τους παρουσίασαν και οι χώρες της Ασίας (-0,9%), με την Κίνα (-8%) και την Ιαπωνία (-9,8%) να ακολουθούν πτωτικές τάσεις και με τις αγορές του Ισραήλ (8,1%) και του Λίβανου (34%) μόνο να δείχνουν τη δυναμική τους.

Την ίδια στιγμή, «παγωμένες» εξακολουθούν να είναι οι προκρατήσεις για το 2012, γεγονός που επιτείνει την ανησυχία των τουριστικών φορέων.

real.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!