ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Χωρίς γιατρούς την Τετάρτη 29/2 λόγω πανιατρικής πανελλαδικής απεργίας

Και οι γιατροί της Κρήτης θα συμμετέχουν στην αυριανή πανιατρική πανελλαδική απεργία.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων καλεί όλους τους γιατρούς να συμμετέχουν στην Πανιατρική Πανελλαδική Απεργία την Τεταρτη 29 Φεβρουαριου 2012, ημέρα ψήφισης από τη Βουλή του Εφαρμοστικού Νόμου που κηρύσσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Ο ΠΙΣ αντιδρά στην επικίνδυνη - όπως χαρακτηρίζει - πολιτική που ασκείται στον τομέα της Υγείας και στις πρακτικές των αλλαγών της τελευταίας στιγμής από τον υπουργό Υγείας.

Μοναδική επιδίωξη της πολιτικής της κυβέρνησης - σημειώνει - είναι η περικοπή των δαπανών Υγείας με κάθε τρόπο.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις

Η αποκλειστικού στόχου ακολουθούμενη πολιτική για τη δραστική μείωση των δαπανών υγείας, έχει ξεπεράσει κάθε ανεκτό όριο και θέτει ευθέως πλέον σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία.

Η τροϊκανής έμπνευσης υποχρεωτική αναγραφή της δραστικής ουσίας από τους γιατρούς, αρχής γενομένης την 1-3-2012 και η επιλογή από το φαρμακοποιό του φθηνότερου γενόσημου φαρμάκου, ανατρέπει πλήρως τους κανόνες ασφάλειας στην παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Παράλληλα, καταργεί τον επιστημονικό ρόλο του θεράποντος ιατρού, πέραν του ποινικού αδικήματος της αντιποίησης του ιατρικού επαγγέλματος και οδηγεί τους πολίτες να πληρώνουν από τις λεηλατημένες τσέπες τους τα φάρμακα που εμπιστεύονται.

Γενόσημα φάρμακα δοκιμασμένα στη κλινική πράξη, μέσα από μελέτες βιοδιαθεσιμότητας και κλινικής αποτελεσματικότητας, είναι αποδεκτά.

Απορρίπτουμε την με άτακτο τρόπο και χωρίς προηγούμενες κλινικές μελέτες, μαζική εισαγωγή γενόσημων φαρμάκων αμφιβόλου ποιότητας, αποτελεσματικότητας και ασφάλειας, προκειμένου να ικανοποιηθεί ο στόχος της μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης.

Στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιείται στην πλατεία Συντάγματος συναυλία διαμαρτυρίας, με το Μανώλη Μητσιά, σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη.

Νοσοκομεία - ΙΚΑ

Στην 24ωρη πανιατρική απεργία της Τετάρτης, συμμετέχουν και οι γιατροί του ΕΣΥ, που σημαίνει πως Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ συμμετέχουν και οι γιατροί του ΙΚΑ.

Οδοντίατροι

Σε πανελλαδική απεργία την Παρασκευή, καλεί τα μέλη της και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.Το προεδρείο της Ομοσπονδίας επισημαίνει:

Στο όνομα της οικονομικής ελευθερίας, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στον ιδιωτικό τομέα παραδίδεται στα κεφαλαιουχικά συμφέροντα, τα οδοντιατρεία μεταβάλλονται σε supermarkets, οι οδοντίατροι χάνουν την επιστημονική και επαγγελματική τους ανεξαρτησία, ο ασθενής μένει εντελώς απροσταύτευτος και η δημόσια υγεία χωρίς κανένα εχέγγυο αφού, από δω και πέρα, όχι μόνο εταιρείες και νομικά πρόσωπα, αλλά ο οποιοσδήποτε κατά κυριολεξία, μπορεί να λειτουργήσει οδοντιατρείο.

Η Ομοσπονδία ήδη από τον προηγούμενο Μάρτιο, από την πρώτη ημέρα ισχύος του Ν. 3919/11 (2.3.2011), ζήτησε από τους συναρμόδιους υπουργούς την εξαίρεση του οδοντιατρικού λειτουργήματος από ένα τόσο αόριστο και επικίνδυνο νομικό πλαίσιο, τους έθεσε προ των ευθυνών τους επιχειρηματολογώντας τεκμηριωμένα για τις διαστάσεις του λάθους τους, διαπραγματεύτηκε σκληρά μαζί τους, προσέφυγε τέλος, εξαντλώντας τα διαθέσιμα νόμιμα μέσα της, στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας την ακύρωση των ρυθμίσεων.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!