ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Και επίσημα συντάξεις της...πείνας - Ποιοι ψήφισαν!

Ψηφίστηκε ο εφαρμοστικός νόμος, που προβλέπει και τη μείωση των συντάξεων- 7 βουλευτές που δεν είχαν ψηφίσει υπέρ της δανειακής σύμβασης , 5 από ΝΔ και 2 από το ΠΑΣΟΚ, υπερψήφισαν το νομοσχέδιο


Και επίσημα συντάξεις της...πείνας - Ποιοι ψήφισαν

Με 202 ψήφους υπέρ και 80 κατά πέρασε ο εφαρμοστικός νόμος, που προβλέπει και τη μείωση των συντάξεων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι 7 βουλευτές που δεν είχαν ψηφίσει υπέρ της δανειακής σύμβασης (5 από ΝΔ και 2 από το ΠΑΣΟΚ) υπερψήφισαν το νομοσχέδιο.

Από το ΠΑΣΟΚ "ναι" ψήφισε η κυρία Αράπογλου και ο κ. Μαγκούφης, ενώ από την Νέα Δημοκρατία, οι κύριοι Κεφαλογιάννης, Τσικαλάγιας, Δερμετζόπουλος, Καρυπίδης και Λεονταρίδης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας:

"Ή νομίζει ο κ. Σαμαράς ότι τελείωσαν τα δύσκολα, ότι ήρθε το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ως ο αμνός ο αίρων τα αμαρτίας του κόσμου σήκωσε και σηκώνει όλο αυτό το βάρος, αναλαμβάνει το δυσανάλογο ιστορικό κόστος της διάσωσης της πατρίδας καθαρίζει το τοπίο και έρχεται ο κ. Σαμαράς να υψώσει τον πύργο της κομματικής του εξουσίας και της ματαιοδοξίας του. Δεν είναι έτσι. Τα πράγματα είναι και θα είναι δύσκολα και κοιτάζω τους Έλληνες και της Ελληνίδες στα μάτια και τους λέω ότι τώρα αποκτούμε ένα ασφαλές πλαίσιο με τις αποφάσεις της 21ης Φεβρουαρίου, με το PSI, με την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών , αλλά θέλει, δουλειά, δουλειά, δουλειά. Ενότητα συναίνεση, σοβαρότητα, αλήθεια, αλήθεια, αλήθεια".

Από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς έστρεψε τα πυρά του τόσο κατά του ΠΑΣΟΚ όσο και κατά της Αριστέρας λέγοντας: "Αν η Αριστερά ψάχνει 'κακούς' για να καταγγείλει, καλό θα είναι να κοιτάξει και λίγο στον καθρέφτη της. Θα ανακαλύψει ότι μπορεί η ίδια να μην κυβέρνησε ποτέ, αλλά άσκησε επιρροή και στήριξε καταστάσεις νοσηρές και στρεβλώσεις απίστευτες, που έχουν μεγάλη ευθύνη για εδώ που φτάσαμε. Στήριξε προνόμια και αγκυλώσεις της δημόσιας διοίκησης, που δημιούργησαν ακυβερνησία και όργιο σπατάλης. Έδιωξε επιχειρήσεις από την Ελλάδα με αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις.

Η Αριστερά, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, δεν είχε βαλθεί να διώξει του Κινέζους από τον Πειραιά μόλις πριν δυόμιση χρόνια; Η Αριστερά δεν είναι ο κύριος υπαίτιος για την ενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα; Δεν έκανε, επί πολλά χρόνια, μοναδικές διεθνώς καταχρήσεις στις κινητοποιήσεις, όπου λίγες εκατοντάδες ατόμων κάθε μέρα παραλύουν την πόλη και ταλαιπωρούν αφάνταστα εκατομμύρια συμπολίτες τους;

Η Αριστερά δεν πρωτοστάτησε και στην υπεράσπιση του ασύλου παρανομίας στους Πανεπιστημιακούς χώρους; Όπως πρωτοστάτησε και στις καταλήψεις σχολείων και Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, επί πολλά χρόνια, απαξιώνοντας πλήρως τη δημόσια Παιδεία, για την οποία υποτίθεται ότι κόπτεται; Μπορεί να μην έχουν όλες οι πτέρυγες της Αριστεράς ευθύνη για καθένα απ' όλα αυτά. Αλλά ολόκληρη η Αριστερά κατά καιρούς στήριξε και υπερασπίστηκε, όλα όσα αποτελούν σήμερα τις 'ασθένειες' της ελληνικής κοινωνίας, που μας έφεραν ως εδώ. Γι' αυτό καλά θα κάνει να μην μας κουνάει το δάχτυλο".

Το ΚΚΕ εξέδωσε αμέσως μετά την ομιλία Σαμαρά ανακοίνωση – απάντηση στην οποία αναφέρει: "Για την κρίση και το χρέος, για την βάρβαρη επίθεση στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα ευθύνεται το σύστημα και ο 'ευρωμονόδρομος' που υπηρετεί το δικό σας κόμμα, μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα.

Όλες τις κρίσιμες αντιλαϊκές αποφάσεις τις λάβατε συναινετικά, πράγμα που σήμερα κάνετε ξετσίπωτα, με γνώμονα τα στρατηγικά συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου. Μαζί εντάξατε τη χώρα στην ΕΟΚ – ΕΕ , στο ΝΑΤΟ, από κοινού διαμορφώσατε το κράτος, άλλοτε με κρατικοποιήσεις, από το 1974, και άλλοτε με ιδιωτικοποιήσεις ώστε να στηρίζει τα προνόμια και τις φοροαπαλλαγές της πλουτοκρατίας.

Μαζί διαμορφώσατε το αστικό πολιτικό σύστημα που εξαπατά το λαό και εκτελεί τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, μαζί με το ΠΑΣΟΚ διαμορφώσατε την εργατική αριστοκρατία που ηγείται στη ΓΣΕΕ και υπηρετεί το σύστημά σας και όχι τους εργάτες. Είστε το ίδιο υπόλογος, όσο και το ΠΑΣΟΚ και οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να σας τιμωρήσουν το ίδιο σκληρά με την ψήφο και την πάλη τους".

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!