ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Άλυτα μυστήρια


Τo σάβανο του Τορίνου


Το σάβανο του Τορίνου είναι ένα λινό ύφασμα που φέρει την εικόνα ενός ανθρώπου ο οποίος προφανώς είχε πεθάνει από σταύρωση.. Οι περισσότεροι καθολικοί θεωρούν ότι είναι το σάβανο του Ιησού Χριστού.
Παρά την ύπαρξη πολλών επιστημονικών ερευνών, κανείς δεν έχει ακόμη κατορθώσει να εξηγήσει πώς η εικόνα έχει αποτυπωθεί στο σάβανο και παρά τις πολλές προσπάθειες, κανείς δεν έχει καταφέρει να την αντιγράψει.



Mary Celeste


Το πιο κλασσικό παράδειγμα εξαφάνισης πλοίου και πληρώματος, ναυπηγήθηκε το 1861 με το όνομα Amazon και μετά από 10 χρόνια γεμάτα από ατυχήματα και αλλαγές ιδιοκτητών ονομάστηκε Mary Celeste.
Μετά από επισκευές που έγιναν στο πλοίο στην Νέα Υόρκη το καράβι με καπετάνιο τον Benjamin Briggs, την γυναίκα του, την μικρή του κόρη και με οχταμελές πλήρωμα σαλπάρισε στις 7 Νοεμβρίου του 1872 με φορτίο που αποτελείτο από 1700 βαρέλια με οινόπνευμα για την Ιταλία.
Το καράβι ήταν σε τέλεια κατάσταση.Ο καπετάνιος του Dei Gratia που γνώριζε τον Benjamin Briggs, πλησίασε το καράβι και ανακάλυψε οτι δεν υπήρχε ψυχή επάνω στο καράβι
Όλα έδειχναν ότι το οι επιβάτες του έφυγαν βιαστικά αφού βρήκαν
φαγητό πάνω στα τραπέζια.
Εκτός από τους επιβάτες έλειπαν επίσης το ταχύμετρο και κάποια άλλα όργανα του πλοίου.
Σύμφωνα όμως με τον καπετάνιο του Dei Gratia και το πλήρωμα του η ημερομηνία και η θέση που βρέθηκε το πλοίο δεν ήταν εφικτές. Το Mary Celeste αποτελεί στην ναυτική ιστορία, ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια που υπήρξαν ποτέ.

Ο βόμβος του Taos




Κάποιοι κάτοικοι και επισκέπτες της μικρής πόλης Taos του Νέου Μεξικό για πολλά χρόνια αναφέρουν πως ενοχλούνται και προβληματίζονται από έναν μυστηριώδη και αμυδρό βόμβο χαμηλής συχνότητας στον αέρα της ερήμου. Για περίεργο λόγο, μόνο περίπου το δύο τις εκατό των κατοίκων του Taos αναφέρουν ότι ακούν τον ήχο αυτό. Κάποιοι πιστεύουν ότι αποτελεί απλά ένα ασυνήθιστο ακουστικό φαινόμενο, άλλοι υποψιάζονται μαζική υστερία ή ακόμα εμπλέκουν απειλητικές συνομωσιολογικές ιστορίες. Είτε είναι όντως κάποιος υπαρκτός βόμβος, είτε αποτελεί κάποιο ψυχολογικό, φυσικό ή υπερφυσικό φαινόμενο, κανένας μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει την προέλευσή του.




Black Dahlia






Το 1947 η 22 Χρόνη Elizabeth Short βρέθηκε σε δύο κομμάτια σε ένα παρκινγκ στο Λος Άντζελες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων λίγο μετά τη δολοφονία, η Short έλαβε το ψευδώνυμο "Μαύρη Ντάλια" Πολλές οι φήμες και οι ιστορίες έχουν εξαπλωθεί για τη Μαύρη Ντάλια, καθώς και της έρευνας (μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία L.A), ποτέ δεν βρέθηκε ο δολοφόνος





Voynich (χειρόγραφο)



είναι ένα μεσαιωνικό έγγραφο γραμμένο σε μια άγνωστη γραφή και σε μια άγνωστη γλώσσα.

Για πάνω από εκατό χρόνια οι άνθρωποι προσπάθησαν να σπάσουν τον κώδικα που είχαν χρησιμοποιήσει .



Τζακ ο Αντεροβγάλτης



Τζακ ο Αντεροβγάλτης είναι ένα ψευδώνυμο που δόθηκε σε έναν αγνώστου ταυτότητας δολοφόνο ο οποίος δρούσε στην περιοχή Whitechapel του Λονδίνου το φθινόπωρο του 1888. Το όνομα άρχισε να χρησιμοποιείται απο την μέρα που κάποιος έστειλε ένα γράμμα στο Κεντρικό Γραφείο Ειδήσεων του Λονδίνου, ισχυριζόμενος πως είναι ο δολοφόνος με αυτό το όνομα.
Τα θύματα ήταν πόρνες. Οι φόνοι συνέβαιναν την νύχτα . Ο λαιμός των θυμάτων ήταν κομμένος και το σώμα ήταν ακρωτηριασμένο
Επειδή η ταυτότητα του δολοφόνου ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε οι μύθοι που περικύκλωναν τους φόνους έχουν γίνει μια μίξη γνήσιας ιστορικής έρευνας καθώς και εκμετάλλευσης.





Τρίγωνο των Βερμούδων





Το κομμάτι του Ατλαντικού ωκεανού που έγινε γνωστό με αυτό το όνομα αποτελεί το επίκεντρο ενός από τα μεγάλα μυστήρια που γεννήθηκαν και διαδόθηκαν στο πλατύ κοινό τον 20ο αιώνα. Συνδυάζει, με τρόπο σχεδόν ιδανικό, παλιές αλλά και σύγχρονες ναυτικές ιστορίες, το μυστηριώδη αρχαίο πολιτισμό της Ατλαντίδας, το φαινόμενο των UFO, θαλάσσια τέρατα, αλλά και στοιχεία υπερφυσικού.

Zodiac Killer.


Ο δολοφόνος Zodiac έδρασε στην Βόρεια Καλιφόρνια για δέκα μήνες στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Σκότωσε τουλάχιστον πέντε άτομα και τραυματίστηκαν δύο.Ενώ ο Arthur Leigh Allen ήταν ο κύριος ύποπτος και όλα τα αποδεικτικά στοιχεία ήταν εις βάρος του δεν συνελήφθη ποτέ . Μέχρι σήμερα οι δολοφονίες του Zodiac δεν έχουν επιλυθεί.








Βabushka Lady






Κατά την ανάλυση των βιντεοσκοπήσεων της δολοφονίας του John F. Kennedy, το 1963, μια μυστηριώδη γυναίκα, είχε εντοπιστεί. Φορούσε ένα καφέ παλτό και ένα κασκόλ στο κεφάλι της (το μαντήλι είναι ο λόγος για το όνομά της). Η γυναίκα φαινόταν να κραταει κάτι μπροστά από το πρόσωπό της, η οποία πιστεύεται ότι είναι μια κάμερα. Εμφανίζεται σε πολλές φωτογραφίες της σκηνής. Ακόμα και μετά από τα γυρίσματα, όταν οι περισσότεροι άνθρωποι είχαν εγκαταλείψει την περιοχή, παρέμεινε στη θέση της και συνέχισε να κινηματογραφεί. Το FBI ζήτησε δημοσίως από την γυναίκα να παραδώσει το υλικό αλλά δεν το έκανε .
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!