ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ως το τέλος του 2012 ένα δισ. ευρώ σε πληρωμές για ανάκαμψη της αγοράς

Σχέδιο εξόφλησης των οφειλών του δημοσίου έχει καταρτίσει το υπουργείο οικονομικών από τον Δεκέμβριο του 2012 έως το τέλος του 2013.
Με τα εφάπαξ των συνταξιούχων του δημοσίου, τις επιστροφές φόρων σε εξαγωγικές επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα και τις πληρωμές οφειλών σε φαρμακευτικές επιχειρήσεις θα αρχίσει η σταδιακή εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου τον επόμενο μήνα, που αγγίζουν τα 9,3 δισ. ευρώ.
Οι αποφάσεις της κυβέρνησης έχουν στόχο την τόνωση της ρευστότητας στην αγορά.
Σε 40.229 ανέρχονται οι δικαιούχοι του εφάπαξ από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, ενώ από αυτούς, σύμφωνα με στελέχη του Ταμείου, 600 απεβίωσαν περιμένοντας τα χρήματα. Τα συναρμόδια υπουργεία εξετάζουν το ενδεχόμενο μέχρι το τέλος του έτους να δοθεί προκαταβολή της τάξεως του 50% του εφάπαξ που δικαιούνται, με την πλήρη εξόφληση να γίνεται το 2013.
Εν τω μεταξύ ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας παρουσίασε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου. Τα χρήματα που χρωστά το κράτος μπαίνουν σε πρόγραμμα κατά προτεραιότητα ανάλογα με τον χρόνο δημιουργίας τους. Προς αυτή την κατεύθυνση τα 12 υπουργεία, που υπέγραψαν σύμφωνο δημοσιονομικής επιτήρησης, έχουν δεσμευτεί να καταρτίσουν το μητρώο με τις υποχρεώσεις 467 φορέων του κράτους.

zougla.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!