ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Κλειστά αύριο και μεθαύριο τα φαρμακεία της χώρας

Κλειστά θα είναι αύριο και μεθαύριο τα φαρμακεία όλης της χώρας και ταυτόχρονα σταματούν να χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), οι οποίοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους και θα διεκδικούν το ποσό από το Ταμείο τους.

Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για την αναδρομική, από 1η Ιανουαρίου 2012, έκπτωση 5% που τους ζητείται και για τις οφειλές του Οργανισμού.

Τη σκυτάλη των απεργιακών κινητοποιήσεων παραλαμβάνουν την Τετάρτη οι νοσοκομειακοί γιατροί οι οποίοι προχωρούν σε 24ωρη απεργία, μετά από απόφαση του γενικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας τους (ΟΕΝΓΕ).

Επίσης η ΟΕΝΓΕ κηρύσσει την Παρασκευή 30 Νοέμβρη ως «Πανελλαδική μέρα λειτουργίας των Νοσοκομείων χωρίς ειδικευόμενους». Τη συγκεκριμένη μέρα όλοι οι ειδικευόμενοι απέχουν από τα καθήκοντά τους με πανελλαδική επίσχεση εργασίας.

Στη 13.00 το μεσημέρι ειδικευόμενοι και ειδικευμένοι γιατροί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο υπουργείο υγείας, ενώ στην περιφέρεια οι ειδικευόμενοι σε συνεργασία με τις Ενώσεις γιατρών θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στις διοικήσεις.

Απόφαση για κινητοποιήσεις έλαβε και το προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ). Οι γιατροί διαμαρτύρονται για τη διάταξη που προβλέπει συνταγογράφηση με δραστική ουσία.

Το προεδρείο του Συλλόγου αποφάσισε να προετοιμαστεί σε κατάλληλο χρόνο, 48ωρη πανιατρική απεργία μετά από προηγούμενη συνεννόηση με τις κλαδικές οργανώσεις και τους Ιατρικούς Συλλόγους, η οποία τοποθετείται στο διάστημα από 15 έως 20 Δεκεμβρίου.

kathimerini.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!