ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Η παγίδα με τα τέλη κυκλοφορίας


Απόσυρση τέλη κυκλοφορίας και η παγίδα...

Η απόσυρση ενός αυτοκινήτου από την κυκλοφορία θα πρέπει να συνοδεύεται και από την διαγραφή του από τα αρχεία. Σε αντίθετη περίπτωση ο ιδιοκτήτης θα κληθεί να πληρώσει τέλη και για το αυτοκίνητο που απέσυρε.

Κατά τη διαδικασία της απόσυρσης ο ιδιoκτήτης παραλαμβάνει μία βεβαίωση καταστροφής του αυτοκινήτου σε τρία αντίτυπα. Το ένα κρατάει ο ίδιος ενώ τα άλλα δύο προορίζονται για την εφορία και το μηχανολογικό.
Με την κατάθεση αυτών των δικαιολογητικών τα στοιχεία του αποσυρόμενου διαγράφονται από το σύστημα και παύει να ισχύει η υποχρέωση του ιδιοκτήτη για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας.
Κάποιες φορές το σύστημα αργεί να ενημερωθεί και έτσι οι ιδιοκτήτες καλούνται να πληρώσουν για οχήματα που ήδη έχουν αποσύρει. Το πρόβλημα λύνεται με επίσκεψη του ιδιοκτήτη στη Διεύθυνση Μεταφορών. Από εκεί παραλαμβάνει βεβαίωση ότι το όχημα του έχει αποσυρθεί, την οποία καταθέτει στην εφορία και απαλλάσετε από την υποχρέωση πληρωμής.
Αν δεν γίνει αυτή η διαδικασία, τα απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας θα εμφανίζονται στο σύστημα σαν χρέη του ιδιοκτήτη προς το δημόσιο και μάλιστα με την προβλεπόμενη προσαύξηση.
Για να δείτε αν το όχημα που έχετε αποσύρει, έχει διαγραφεί από το σύστημα, απλά μπείτε στο σχετικό link της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και πληκτρολογήστε τον Α.Φ.Μ και την πινακίδα κυκλοφορίας του οχήματος σας.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!