ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Το μεροκάματο του… δρόμου (pics)!

Ο λαχειοπώλης, ο λούστρος, ο καστανάς… Φιγούρες και επαγγέλματα τόσο άρρηκτα συνδεδεμένα με την κοινωνία την ελληνική. Πατροπαράδοτοι τρόποι για τα προς το ζην, που έχουν γίνει ένα με τα ήθη και τα έθιμα μας. Πρωταγωνιστές μέσα σε κινηματογραφικές ταινίες, σε επιθεωρήσεις, σε τραγούδια, όπου γενικότερα χτυπά η καρδιά της πατρίδας μας.

«Πάρτε κύριε λαχεία», «και στη φουφού του καστανά, στάχτη να γίνεις σατανά»… αποδείξεις περίτρανες πως τα επαγγέλματα αυτά έχουν ριζώσει στην ταυτότητα της Ελλάδας και στην έμπνευση της καλλιτεχνικής της έκφρασης.

Τους συναντάμε καθημερινά μέσα σε ζέστη και σε κρύο να διαλαλούν την προσπάθεια  τους για επιβίωση. Για τίμιο μεροκάματο που δεν το σκιάζει καμιά φοβέρα σοβαροφάνειας. Με αξιοπρέπεια περίσσια, αποδεικνύουν πως ο επιούσιος είναι μια υπόθεση που απαιτεί μονάχα όρεξη για δουλειά!

Είναι παιδιά της πιάτσας, άρα καθαγιασμένα από το σκληρό της χαρακτήρα. Δέχτηκαν και οι τρεις να φωτογραφηθούν, με ευγένεια, αλλά κανείς τους δεν γέλασε στο φωτογραφικό φακό! Κάποιος τους πήρε το γέλιο από τα χείλη… Επειγόντως να επιστραφεί γιατί τους έχουμε ανάγκη!
Συντάκτης: Γωγώ Σωτηρίου
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!