ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Με μεγάλη επιτυχία οι πρώτες εκδηλώσεις Νότιας Δίκτης!!! (pics)


Σήμερα στις 10:30 πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες αθλητικές εκδηλώσεις Νότιας Δίκτης, προς τιμήν των αγωνιστών και των πεσόντων της Εθνικής Αντίστασης και για την ανάδειξη του σπάνιου φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής που έχει δώσει κληρονομιά η φύση σε αυτόν τον υπέροχο τόπο.

 Ομιλία από τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Αθλητικού και Επιμορφωτικού Συλλόγου Αμιρά κ. Εμμανουήλ Χαλκιαδάκη

Η εκδήλωση έγινε στο Πανεπαρχιακό Ηρώο του χωριού Αμιράς του Δήμου Βιάννου, και τίμησαν με την παρουσία τους δεκάδες αθλητές, όπως και πλήθος κόσμος που παρακολούθησαν την εκδήλωση, μια εκδήλωση που έκανε την "αφετηρία" της φέτος.


                                                Ομιλία από τον Πρόεδρο της Ένωσης Θυμάτων,  κ. Αριστομένη Συγγελάκη
Η εκδήλωση περιλαμβάνε :
1) Ορεινός Ημιμαραθώνιος αγώνας τρεξίματος σε μονοπάτια και δασικούς δρόμους της περιοχής. Ο αγώνας ορεινού τρεξίματος έχει αφετηρία το ηρώο στο μαρτυρικό χωριό Δήμου Βιάννου Ηρακλείου Αμιράς και τερματισμό την Κάτω Σύμη. Η διαδρομή του αγώνα κινείται στα σύνορα των Νομών Ηρακλείου –Λασιθίου και τα μέρη που διαπερνά είναι χωρίς καμιά υπερβολή από τα ωραιότερα στην Κρήτη και αναδεικνύουν τοπία απαράμιλλης ομορφιάς όπως το οροπέδιο Ομαλού Αμιρών , το πρινόδασος και πευκοδάσος της περιοχής κ.τ.λ. Το ιστορικό χωριό Αμιράς βρίσκεται στο 65ο χλμ της επαρχιακής οδού Ηρακλείου –Ιεράπετρας μέσω Βιάννου.
2) Φυσιολατρική ποδηλατοβόλτα 50 χιλιομέτρων με ποδήλατο βουνού. Οι ποδηλάτες θα διασχίσουν πολλά από τα μαρτυρικά χωριά της περιοχής όπως Αμιράς, Κεφαλοβρύσι, Πεύκος, Ρίζα, Καημένος, , Οροπέδιο Λάπαθου ,Οροπέδιο Ομαλού Βιάννου . Ο τερματισμός θα είναι η Κάτω Σύμη.
3) Αγώνας 500 μέτρων για παιδιά δημοτικού (Εκκίνηση 11:30 από το μνημείο πεσόντων της Κάτω Σύμης). Την οργάνωση των εκδηλώσεων έχει αναλάβει η Ένωση «Οικοσύν» (Περιβαλλοντική- Πολιτιστική - Οικολογική Ένωση Άνω και Κάτω Σύμης.

Συνδιοργανωτές ήταν:
α) Όμιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης,
β) Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Αμιρά
γ) Πολιτιστικός Σύλλογος Ρίζας




























Συντάκτης:Βασίλης Χαλκιαδάκης (www.amiras.info / amiras-info.blogspot.com)
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!