ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013

Τι θα ισχύσει φορολογικά για τα οχήματα μεγάλου κυβισμού

Χαράτσι διαρκείας σε όσους έχουν αυτοκίνητα πάνω από 1.929 κυβικά εκατοστά αλλά και σκάφη, αεροσκάφη και πισίνες επιβάλλει το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο πρόσθετα ετήσια έσοδα 111,6 εκατ. ευρώ.
Ο νέος φόρος όσον αφορά τα αυτοκίνητα θα επιβαρύνει ιδιοκτήτες Ι.Χ. Μεγάλου κυβισμού και ηλικίας ως 10 ετών. Επιβάλλεται με συντελεστές 5% και 10% επί της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης, βεβαιώνεται με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, ενσωματώνεται στο εκκαθαριστικό και εξοφλείται όπως ο φόρος εισοδήματος κάθε χρόνο.
Πρώτη φορά θα πληρωθεί το 2014 για αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν το 2013 και θα επιβάλλεται κάθε χρόνο καθώς δεν πρόκειται για έκτακτο φόρο αλλά γι ανέο μόνιμο φόρο.
Επιβάλλεται με συντελεστή 5% επί της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης για επιβατικά αυτοκίνητα από 1.929 ως και 2.500 κυβικά εκατοστά, συντελεστής που αυξάνεται στο 10% για αυτοκίνητα πάνω από 2.500 κυβικά.
Από την επιβολή του φόρου πολυτελούς διαβίωσης εξαιρούνται:
  • τα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με παλαιότητα άνω των 10 ετών από το έτος πρώτης κυκλοφορίας τους στην Ελλάδα καθώς και
  • τα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης αναπήρων που απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας.
Με αυτά τα δεδομένα, ιδιοκτήτης καινούριου επιβατικού 1.929 κ.εκ. για το οποίο η ετήσια αντικειμενική δαπάνη είναι 8.374 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει φόρο πολυτελούς διαβίωσης 418,7 ευρώ τον χρόνο μέχρι το αυτοκίνητό του να συμπληρώσει δεκαετία.
Αν το ίδιο αυτοκίνητο έχει ηλικία πάνω από πέντε και ως δέκα έτη, ο ετήσιος φόρος πολυτελούς διαβίωσης περιορίζεται σε 293 ευρώ.
Στα 2.000 κυβικά ο ετήσιος φόρος αυξάνεται σε 440 ευρώ για αυτοκίνητα ως 5 ετών και περιορίζεται σε 308 ευρώ για Ι.Χ. πάνω από 5 ως και 10 ετών.

Πηγή: iefimerida
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!