ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Ο πρώτος δορυφόρος κατασκευασμένος αποκλειστικά από Έλληνες

Ο 1ος δορυφόρος κατασκευασμένος αποκλειστικά από Έλληνες θα είναι έτοιμος...
να εκτοξευθεί το καλοκαίρι του 2013 από το ακρωτήριο Κανάβεραλ.

Πρόκειται για τον μικροδορυφόρο Lamdasat που ετοιμάζει η ομάδα του καθηγητή Αεροδιαστημικής Μηχανικής, του Πανεπιστημίου Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, Περικλή Παπαδόπουλου.

Η ομάδα αποτελείται από 10 Έλληνες ερευνητές. Το κόστος της εκτόξευσης θα αγγίξει τα 3,5 εκατ. δολάρια, ποσό το οποίο θα καλυφθεί από τη ΝΑSA, ενώ για την κατασκευή του δορυφόρου συγκεντρώθηκαν 100.000 δολάρια από ανιδιοτελείς και ανώνυμες προσφορές Ελλήνων.

O δορυφόρος με την ονομασία Lamdasat θα βρίσκεται σε τροχιά για 300 μέρες.

Ο στόχος του είναι διττός. Στο πεδίο της τηλε-επικοινωνίας, θα παρουσιάζει σε πραγματικό χρόνο την κίνηση όλων των ελληνικών εμπορικών πλοίων. Ακόμη, θα είναι δυνατή η παροχή πληροφοριών για τα πλοία που απειλούνται από πειρατεία, ειδικά στις αφρικανικές ακτές. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Στο επιστημονικό πεδίο, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κολούμπια και με επικεφαλής Έλληνα καθηγητή θα πραγματοποιηθεί το πρώτο test του υλικού graphene, το οποίο θα χρησιμοποιείται για τα μελλοντικά τρανζίστορ. Επιθυμία των επιστημόνων είναι να ελέγξουν πως αντιδρά το συγκεκριμένο υλικό με την ηλιακή ακτινοβολία.

skai.gr

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε μας...

web online camera

Γνωρίστε τον Αμιρά με αυτό το βίντεο

Ένα υπέροχο video με τις μοναδικές παραλίες της Κρήτης

Η φωτογραφία της βδομαδας!

Η φωτογραφία της βδομαδας!